Nieuwe app in Delft: minder voedselverspilling en goedkoper eten voor jou

Door Ilse Zoutewelle 28 juni 2018

De nieuwe app Too Good To Go is vanaf 28 juni live in Delft. De app zorgt ervoor dat er dagelijks minder eten wordt weggegooid door consumenten en bedrijven te linken. Een mooi doel én je krijgt er korting mee: de bedrijven doen hun voedsel voor minder geld weg. De duurzame app is al actief in Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden en nu dus ook in Delft. Wij zijn fan! 

Het idee is simpel: je bestelt via de app een ‘Magic Box’, waarin lekker en goed eten zit wat anders zou worden weggegooid. ”De gebruiker ziet op de kaart of in de lijst in de app welke locaties in zijn of haar buurt iets aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker in de app en haalt zelf zijn of haar ‘Magic Box’ op bij de betreffende locatie”, vertelt Joost Rietveld van Too Good To Go.

Waar dan?!

In Delft zijn de Bierfabriek, Il Tartufo, Jent en Lokaal aangesloten. Wat er in de box zit hangt natuurlijk af van wat er die dag over is gebleven. Het is elke keer weer een verrassing! De voordelen? Je kunt lekker en goed eten voor een kleine prijs, je werkt mee aan een duurzame voedselindustrie en bovendien maak je kennis met nieuwe restaurants. Vet!

Meer informatie vind je hier.

Meer over

Eten & drinken

adv.