Nieuw in Delft: kruidenthee en eigengemaakt gebak uit de tuin van Bij Ons

Door Ilse Zoutewelle 4 augustus 2017

We hebben er weer een prachtige nieuwe koffie- en theeleut hotspot bij in Delft! Bij Ons aan de Dijkhoornseweg is nu een maandje open. Heb je er nog nooit van gehoord? Dat kan: eigenaar Mira Roosenburg heeft simpelweg haar huis en tuin open gezet voor publiek. “Ik wil nog niet teveel reclame maken, zo kan ik er langzaam in groeien.”

bij ons delft
Chocoladepaprika. Heeft de kleur van chocolade, smaakt gewoon naar paprika

Want eigenlijk is Bij Ons Delft een ietwat uit de hand gelopen hobby. “Ik hou ontzettend van kruiden en planten”, vertelt Mira. “We wonen sinds een jaartje in dit huis aan De Look en ik heb de hele tuin in die tijd vol gezet met kruiden, planten en bloemen. Vrijwel alles hier is eetbaar of te gebruiken in bijvoorbeeld gezichtscrèmes.” Maar dat is niet haar enige hobby: “Ik vind het ook heerlijk om te koken en bakken met die kruiden. En dus dacht ik: waarom maak ik hier geen plek waar je lekkere kruidenthee kunt drinken, eigengemaakte baksels kunt eten en kunt lunchen?”

bij ons delftWorkshops en themalunches

En dus besloot Mira een maandje geleden Bij Ons te openen. Het is dus ook letterlijk Bij Ons: je zit hier gezellig op de bank Mira en haar man Michel. Naast de thee, baksels en lunch geeft Mira ook allerlei workshops. “Ik sta open voor van alles, maar in mijn ‘vaste’ programma organiseer ik workshops koken met kruiden en verzorg ik themalunches. Hierbij gaan we bijvoorbeeld lunchen bij mij en dan een stadswandeling doen door Delft.”

Rustig opbouwen

Bij Ons is voor Mira écht nog een hobby. Het zaakje is voorlopig alleen op vrijdag open, want daarnaast werkt ze nog gewoon 32 uur bij de Hornbach op de plantenafdeling. “Ik hoop op den duur wel minder te kunnen werken, maar eerst gaan we het rustig opbouwen!”

Mira's tuin in de zomer
[mc4wp_form id=”22727″]

Meer over Bij Ons Delft ontdekken?

Bij Ons Delft lunch

Vandaag gesloten

Dijkshoornseweg 177, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.