Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nick Roodenrijs over zijn Jan Hagel

Door Redactie indebuurt 16 maart 2016

In deze rubriek vertelt een Delftse ‘koopman’ over zijn of haar mooiste product. Deze keer Nick Roodenrijs van Jans Delft over zijn Jan Hagel. 

“Mijn overgrootvader begon met de Jan Hagel koekjes. Hij zat met zijn banketbakkerij Roodenrijs hier op de Brabantse Turfmarkt, waar nu de Kruidvat zit. Daarna nam mijn opa en later mijn vader het over. Toen was er even 14 jaar niets en toen waren mijn zus en ik zo gek om hier weer iets te beginnen. We wilden het niet weer Roodenrijs noemen, want we zijn geen banketbakkerij. Jans Delft is een ander concept, bij ons is de lunch ook erg belangrijk. Maar, Jan Hagel hoort natuurlijk wel bij ons.”

“De koekjes zijn niet goedkoop nee, 5,40 euro voor 300 gram. Maar, je betaalt voor kwaliteit. Dat is het gewoon. Ik bak de koekjes allemaal zelf, ze gaan drie keer door mijn handen dus er gaat veel tijd in zitten. En daar betaal je voor.”

“De Jan Hagel is gemaakt volgens een familierecept. Er zijn zoveel verschillende recepten, sommigen gooien er ook amandel bovenop maar wij doen alleen suiker. Het is echt onze bakwijze die het anders maakt, ik maak het achter in onze winkel in de keuken. Ik verkoop zo’n 10 tot 12 kilo per week. Dat lijkt veel, maar dat is nog niets vergeleken bij wat mijn opa vroeger verkocht. Die verkocht wel zo’n 80 kilo per week.”

Jans Delft ontwikkelde samen met het Vermeer Centrum het Vermeer koekblik, met daarin natuurlijk Jan Hagel. Indebuurt Delft geeft twee blikken weg, check hier hoe.

Meer over Jans Delft.

adv.