Myrthe heeft collega’s met een verstandelijke beperking: ‘je wordt er vrolijk van!’

Aangeboden door Stads-Koffyhuis Delft 11 december 2018

Het Stads-Koffyhuis is niet alleen leuk vanwege de goede koffie en heerlijke broodjes, er werkt ook bijzonder personeel. Een aantal afwassers en keukenmedewerkers hebben een verstandelijke beperking. Myrthe werkt veel met hen samen en vertelt hoe tof dat is. “Mijn werkdag is leuker als ik met hen samenwerk.”

Vooral de maandag is een topdag voor Myrthe, want dan werkt ze met twee verstandelijk beperkte collega’s aan de mise en place. “Dat is het voorbereiden van gerechten. Op die dag doen we snijwerk, maken we quiches, smeren we tosti’s en maken we de taarten. Een van de meiden vindt het bijvoorbeeld superleuk om carrot cake te maken: dat mag ze dan doen. De ander is weer beter in het snijwerk. Deze dag verloopt altijd anders: de ene keer hebben we de hele dag nodig om een taak af te krijgen en de volgende keer loopt het als een trein. Dat maakt het lekker divers.”

Ze zijn heel open

Daarnaast is het ook leerzaam om met hen samen te werken. “Ze zijn heel open. Zo is er een jongen die de hele tijd gekke geluiden maakt; dat kan soms best storend zijn. Een van de collega’s vroeg toen: waarom doe jij dat? Dat zou ik zelf niet zo snel vragen, maar ik vind het wel mooi dat ze dat onderling gewoon doen.”

Echt collega’s

Het is trouwens niet alleen leuk voor Myrthe, maar ook voor de mensen zelf om bij het Stads-Koffyhuis te werken. “In een dagbesteding ben je alleen maar bezig met ‘gezelligheidsdingen’. Hier zijn we echt collega’s en dat vergroot hun levenservaring en verantwoording.”

Lekkerste broodje van Nederland

stads koffyhuis lekkerste broodje van nederland
Philip maakte in 2017 het ‘Lekkerste broodje Anders’

Philip is hier een goed voorbeeld van: hij won in 2017 de prijs voor het lekkerste broodje van Nederland in de categorie Anders. “Het moment waarop hij te horen kreeg dat hij gewonnen had, is geweldig. Je gelooft bijna niet dat iemand zó blij kan zijn: het leek alsof hij wereldkampioen was geworden. Prachtig was dat.”

Lijkt het jou ook leuk om zulke toffe collega’s te hebben? Solliciteer dan bij het Stads-Koffyhuis! Het restaurant is altijd op zoek naar personeel. Vacatures bekijk je via de onderstaande button.

Stads-Koffyhuis Delft cafés

Nu open09:00 - 19:00

Oude Delft 133, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.