Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lu-st haalt bijna 3000 euro op met weggegooid voedsel

Door Jantine van den Hoven 1 april 2016

Geld verdienen aan weggegooid voedsel, het klinkt als een slim concept. Bij Lu-St aan de Voorstraat zijn deze week twee ‘Waste Diners’ gegeven, de opbrengst is voor de Voedselbank.

Het klinkt misschien niet zo smakelijk om weggegooid voedsel te eten, maar er gaat meer weg dan je denkt. Zo vertelde organisator van het Waste Diner Mirte van Eijl al eerder aan indebuurt Delft: “Het gaat echt om heel veel eten. Als er bijvoorbeeld een bloemkool is van 450 gram en de supermarkten willen alleen bloemkolen van 400 gram, dan wordt de hele bloemkool van 450 gram zo weggegooid. Hetzelfde geldt voor eten waar een plekje op zit maar wat verder nog prima te eten is.”

En zo komt het dat Mirte van Eijl deze week van hot naar her vloog om aubergines, courgettes en allerlei fruit op te halen bij winkels en telers in de regio en de Makro. Lu-st werd omgebouwd en de koks gingen aan de slag. Tijdens de Waste Diners zelf was er live muziek en natuurlijk werd er lekker gegeten.

De eerste avond, woensdag, werd 1405 euro opgehaald. Donderdagavond kwam daar nog eens 1567 euro bij. Eten bij het Waste Diner kent geen vast bedrag, maar bezoekers mochten bijdragen wat ze het waard vonden. In totaal is er bijna drieduizend euro opgehaald.

De volledige opbrengst gaat naar de Voedselbank in Delft. Zo liet Lu-st na de eerste avond al weten dat er van het geld 500 gezinnen blijgemaakt kunnen worden met kip en rijst.

Posted by Lu-st on Friday, April 1, 2016

adv.