Lokaal op de binnenwatersloot is veranderd in een tapas- en lunchbar

Door Tom Kikuchi 5 april 2019

Een aantal maanden geleden lieten we weten dat Lokaal ging sluiten. Maar tot onze verrassing zagen we tóch weer actie in het pandje aan de Binnenwatersloot. We namen er een kijkje.

Mehdi en Anita, de nieuwe eigenaren van Lokaal

Als we binnenkomen, worden we begroet door de nieuwe eigenaren: Anita en Mehdi. Anita vertelt waarom ze besloten om hun eigen zaak te openen: “Mehdi en ik zijn heel goede vrienden. Op een gegeven moment wilden we iets voor onszelf beginnen. We hebben lang nagedacht over wat we wilden doen, en een broodjeszaak leek ons perfect. Toen Lokaal een nieuwe eigenaar zocht gingen we er meteen voor.”

Lokaal Delft

De naam is hetzelfde, maar er zijn wel dingen veranderd. Eigenaar Anita legt uit: “We vonden de naam gewoon goed passen, en daarom hebben we die naam gehouden. Maar we hebben de inrichting veranderd, we hebben een lounge-hoek erbij en het assortiment is uitgebreid.”

Zo hebben Mehdi en Anita nu een nóg groter aanbod aan broodjes. Echte aanrader? “We hebben veel lekkere broodjes, maar onze favoriet is toch wel het broodje ‘Lokaal Delft’. Dat is een kipburger met een spiegelei en een pittige saus. Die heeft Mehdi zelf bedacht.” Mehdi: “die is zó lekker, dat ik er meteen zin in krijg als een klant ‘m bestelt.”

Tapas

Naast het uitgebreide aanbod aan broodjes, hebben Anita en Mehdi ook besloten om tapas te serveren. “We zijn met tapas begonnen om ook wat lekkers aan te bieden in de avond. Maar je kunt de tapas de hele dag door bestellen. Tapas zijn ook gewoon heel lekker voor naast de koffie, als je wel trek hebt maar geen hele maaltijd wil.”

De tapas zijn elke week anders: “We vinden het leuk om variatie te hebben. Daarom hebben we wel wat vaste tapasgerechten, maar er zullen ook elke week een paar nieuwe gerechten op onze kaart staan.”

Bezorgingen

Bij Lokaal kun je binnenkort ook via Thuisbezorgd je broodjes en tapas bestellen. “We zijn al ingeschreven bij Thuisbezorgd, en we hopen dat we vanaf volgende week bestellingen kunnen bezorgen.”

Zo ziet Lokaal er nu uit

De nieuwe lounge-hoek
De menukaart
De tapaskaart

Meer over Lokaal Delft ontdekken?

Lokaal Delft koffiebars

Vandaag gesloten

Binnenwatersloot 3A, Delft

Bekijk meer:koffiebars

Meer over

Eten & drinken

adv.