Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Livar varkensvlees: bijzonder en gewoon te koop bij Verkade en Jacques

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 26 augustus 2020

We kennen Verkade en Jacques natuurlijk van de lekkerste kazen, wijnen en delicatessen. Maar wist je al dat ze ook varkensvlees en charcuterie van het Livar varken verkopen? Wilma vertelt waarom juist deze varkens zo bijzonder zijn.

Beter leven

“Dit varken staat ook wel bekend als het Limburgse kloostervarken en is een blije scharrelaar. De varkens zijn gecertificeerd volgens het ‘Beter Leven’ keurmerk met drie sterren en hierdoor zeer geschikt voor het kwaliteitsassortiment van Verkade en Jacques”, vertelt Wilma. “Het Livar varken is een kruising van meerdere rassen en lijkt op het Spaanse Ibérico varken. Het is een vet varken, omdat boeren hem fokken voor vlees met veel smaak.”

Bijzonder varken

“Sinds 1999 worden de varkens gefokt in Nederland”, legt Wilma uit. “Na een bezoek aan Spanje bedachten vijf Limburgse varkensboeren het ras. Het Livar varken werd voor het eerst gehoed in de kloostertuinen van een abdij. Tegenwoordig wordt het ras op negen boerderijen gehouden. Een boerderij mag pas het Livar varken houden als het voldoet aan strenge eisen. Zo moeten de varkens bijvoorbeeld stro krijgen, dag en nacht naar buiten kunnen en worden de staarten niet gecoupeerd.”

“Wij zijn trots om dit vlees te verkopen in onze winkel. Met hun krul in de staart al wroetend in de Limburgse grond genieten de varkens van regionaal geteelde granen. Livarvarkens worden op kleinschalige boerderijen gehouden met respect voor het dier”, vertelt Wilma.

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Verkade & Jacques Delft. Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft


Gesloten10:00 - 18:00

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

adv.