Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leonidas heeft een nieuwe vestiging geopend in de Hoven en wij keken binnen

Door Ilse Zoutewelle 3 september 2019

Veel Delftenaren weten wel dat Leonidas jaren een vestiging in de Hoven heeft gehad, tegenover de Dirk. Na ruim 22 jaar vonden eigenaren Loes en Paul het tijd voor een groter pand. Sinds zaterdag 31 augustus vind je Leonidas naast Bakker Ammerlaan, vlakbij Jumbo. Wij keken binnen bij het compleet verbouwde pand.

chocolaterie leonidas delft hovenHet eerste dat opvalt als je de winkel inloopt, is de enorme vitrine met bonbons. “Hier verkopen we zo’n beetje alle bonbons die Leonidas in het assortiment heeft, inclusief de wisselende seizoensbonbons”, vertelt storemanager Brenda. “Je kunt de bonbons meenemen in een doosje, maar als je gewoon trek hebt in één bonbon, kan dat ook. Daarnaast hebben we ook chocoladetabletten die met de hand zijn gedecoreerd en zakjes met bijvoorbeeld chocolade koffieboontjes en chocoladenoten.”

chocolaterie leonidas delft hovenHelemaal gestript

Voorheen zat er een viswinkel in het pand. Vis en chocolade zijn geen geweldige combinatie en daarom is het hele pand gestript, tot aan de elektriciteit aan toe. “Vanaf daar hebben we alles opnieuw opgebouwd. De muren zijn chocoladebruin geverfd, er zit een nieuwe vloer in en dat zijn alleen nog de dingen die je van buiten ziet”, vertelt Loes. “Verder hebben de ietwat ouderwetse tafels uit de vorige winkel plaatsgemaakt voor nieuwe vitrines.”

Ambachtelijk ijs

Behalve bonbons verkoopt Leonidas ook 16 soorten ijs. “Het wordt gemaakt door ijssalon L-Arcobaleno in Nootdorp: zij maken ambachtelijk Italiaans ijs zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De smaken zijn afgestemd op die van de bonbons. We hebben bijvoorbeeld zowel pistache ijs als bonbons.”

chocolaterie leonidas delft hovenGebak van Maison Kelder

Meer trek in een gebakje? Ook dat kan. Loes vertelt: “We verkopen gebak van Maison Kelder. We krijgen de beroemde hazelnoottaarten dagelijks vers geleverd. Daarnaast hebben we puntjes monchou- en appeltaart die worden gemaakt in het lunchcafé in de binnenstad.” Loopt het water je in de mond bij het zien van zoveel lekkers? De winkel is vanaf nu elke dag geopend.

Lees ook:

Er is een héél betaalbare Chinees geopend tegenover de AH XL

Het winkelcentrum van de Albert Heijn XL wordt steeds leuker! Sinds 3 augustus is Aries Foodie geope...
vm organic the nut factory

Vers gebrande noten, granola en meer: je scoort het bij deze nieuwe notenwinkel

Het pand naast de Albert Heijn op de Brabantse Turfmarkt stond heel lang leeg, maar er is weer leven...

Meer over Chocolaterie Leonidas in de Hoven ontdekken?

Chocolaterie Leonidas in de Hoven chocolaterieën

Gesloten09:00 - 18:00

Papsouwselaan 488, Delft

Bekijk meer:chocolaterieën
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.