Kijkje achter de schermen bij De Lelie: zo worden paaseieren gemaakt

Aangeboden door Chocolaterie – Gelaterie De Lelie 22 maart 2019

Als je in de komende weken langs gaat bij De Lelie, zul je de mooiste paashazen en paaseieren zien. Maar hoe worden deze kunstwerkjes eigenlijk gemaakt? We kregen een kijkje achter de schermen. 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Chocolatier Lindsey laat ons zien hoe ze een gevuld paasei maakt. “Dat is een chocolade paasei, gevuld met allemaal kleine paaseitjes.” Benieuwd hoe ze dat doet? Kijk maar mee!

Gesmolten chocolade mengen met slagroom

 

In de chocolaterie aan de Voorstraat staan machines waar chocolade in wordt gesmolten en warm gehouden. Er zijn vier soorten: wit, melk, puur en ruby. “Voor dit ei werk ik met melkchocolade”, vertelt Lindsey. “Het ei heeft aan de voorkant een rasterwerk van chocolade, dus dat maak ik eerst. Dat doe ik door de gesmolten chocolade te mengen met slagroom, zodat het beter te spuiten is. Dat doe ik in een spuitzak en daarmee maak ik kringetjes in de vorm van het ei. De achterkant van het ei wordt gegoten in een andere vorm.”

Kleurtje erop

chocolaterie de lelie

Nadat de chocolade is uitgehard in de koelkast, wordt het raster voorzien van een mooie kleur. “We werken met natuurlijke kleurstoffen. Dit ei kwast ik in met brons, zo wordt het ei straks nóg feestelijker.”

Vullen met kleine eitjes

chocolaterie de lelie

De andere helft van het ei wordt gevuld met kleine paaseitjes. “Hier zitten alle soorten in die we hebben. Dat gaat van melkchocolade met praline tot – echt waar! – witte chocolade met tomaat en olijfolie. Denk nu niet meteen: dat is toch niet te eten? Het is juist een heel bijzondere smaakcombinatie die erg lekker is. We houden bij De Lelie wel van een experimentje!”

Het ei wordt in elkaar gezet

chocolaterie de lelie

Als de ene helft van het ei is gevuld, wordt de andere helft een héél klein beetje gesmolten. “Op die manier plakken we de twee helften aan elkaar.” Vervolgens moet ook dit nog een tijdje uitharden.

Versieren en inpakken

Na het uitharden is het tijd om het ei overeind te zetten. “Hier gebruiken we vierkante stukken chocolade voor”, vertelt Lindsey. “Vervolgens maken we om het ei heen nog wat versieringen. Hier laten we onze fantasie de vrije loop: de ene krijgt kuikentjes van marsepein, de ander staat in het gras. Zo is ieder ei helemaal uniek!” Als de eieren eenmaal af zijn, komen ze in de winkel te staan en kun jij ze meenemen.

Wil je het ei nog verder personaliseren met bijvoorbeeld het logo van je bedrijf om je relaties mee te verrassen? Dat kan ook! De Lelie maakt ook paaseieren, paashazen en gevulde eieren in opdracht. Laat maar weten wat je wilt en de chocolatiers maken het voor je! Contact opnemen kan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chocolaterie – Gelaterie De Lelie. Meer over Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ontdekken?

Chocolaterie – Gelaterie De Lelie ijssalons

Nu gesloten10:00 - 22:00

Voorstraat 10, Delft

Bekijk meer:ijssalons
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.