Het AD gaf Dias Kitchen een 7,7 en dit is waarom

Aangeboden door DIAS Kitchen 25 november 2017

Vaste lezers van AD Delft kennen de rubriek ‘De Gouden Pollepel’ vast wel. Hiervoor gaat de culinaire redactie van de krant op bezoek bij een restaurant in de regio en beoordeelt ze. Het restaurant dat aan het eind van het jaar de hoogste score krijgt, wint De Gouden Pollepel. Laatst waren ze bij Indonesisch restaurant Dias Kitchen en dit vonden ze ervan.

De rijstschotel. Foto: Ellen Lengkeek

De redactie eet eerst de beroemde saté kambing: ‘Als voorgerecht proeven we de bejubelde saté kambing en daar is geen woord Chinees bij. De stukjes lamsvlees zijn mals, hebben een lekker grillsmaakje en liggen in een stroperige, pittige ketjapsaus. Kom maar door met die schotels! We hebben daarbij ook zoetzure komkommer, kroepoek en zoete stukjes kipfilet (beetje droog) met cashewnoten besteld. Ook de rijstschotels verraden koksliefde. De, wat weinige, sperzieboontjes zijn behoorlijk peperig net als de tahoe met taugé, maar de zoetige blokjes aubergine in een licht pittige boemboe (terong blado) zijn heerlijk, evenals de rundvleesgerechtjes rendang en daging smoor. Ook de saté ayam pakt punten; lichtgeroosterde stukjes kipfilet met een frisse, duidelijke citroensmaak en milde pindasaus.’

Het toetje

Een hele mond vol! Maar de redactie is nog niet uit gegeten, hoor. Er is hierna óók nog plaats voor een toetje en dat is smullen: ‘We proeven fantastisch gebakken verse banaan in een mooi dun krokant beslag en slurpen door een rietje van onze frisse es campur gemaakt van stukjes fruit, ijsblokjes, kokosmelk en rozensiroop.’

De beoordeling

De eindbeoordeling? Een 7,7! Hiermee staat Dias Kitchen op de tweede plaats in race om De Gouden Pollepel! De hele recensie van het AD lees je hier.

DIAS Kitchen indonesische restaurants

nu open16:00 - 22:00

Kromstraat 27

Bekijk meer: indonesische restaurants
Foutje gezien?
Deze ondernemersbijdrage wordt je aangeboden door DIAS Kitchen en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.

Lees mee en reageer!

Reactie