Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frisse wind er door heen! Deze zaak in Delft heeft een metamorfose gehad

Aangeboden door Grandcafé De Sjees 10 juli 2020
Tijdens corona zijn een flink aantal Delftse ondernemers aan het klussen geslagen. Ook Vincent en Linda, de eigenaren van De Sjees wilden een frisse wind door de zaak. Tijd voor een verbouwing dus! En dit is hoe de zaak er nu uitziet: 

Vincent vertelt: “Linda en ik waren al een tijdje van plan om te verbouwen. Door het coronavirus kon dit uiteindelijk eerder dan gepland plaatsvinden. De verbouwing was oorspronkelijk gepland in fases, iedere fase zou er iets gedaan worden en zouden we telkens sluiten. Nu konden we in één keer door.”

Niet makkelijk

De verbouwing was geen gemakkelijke klus. Vincent en Linda hebben samen twee jonge dochters die tijdens de coronaperiode ineens thuis les moesten krijgen. “Andere ouders kunnen misschien ook wel beamen dat thuis lesgeven best nog een flinke klus is. Daarnaast runt Linda ook nog Conceptstore ZOES in Den Hoorn. Het was even druk allemaal, maar het is gelukt”, aldus Vincent.

De tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: De Sjees
Foto: De Sjees
Foto: De Sjees
Foto: De Sjees

Veranderingen

In de zaak is een hoop veranderd. Vincent legt uit: “We hebben afscheid genomen van ons jarenlange (én kenmerkende) rode plafond. In ruil daarvoor hebben we nu een superfris lichtgrijs plafond gekregen. Daardoor oogt de ruimte al gelijk een stuk ruimer en nieuwer. Daarnaast hebben we door de hele zaak en op het terras gekozen voor meer groen leven.” Linda heeft veel verstand van planten en via haar winkel decoreert ze ook vaak andere bedrijven. Ze is nu dus ook bij De Sjees aan de slag gegaan. “Vooral de muur vooraan in de winkel is een echte statement geworden. Het valt op en is fris en hip!”

De tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: De Sjees

Vernieuwde bar

Maar dat is nog niet alles. Vincent vertelt verder: “We hebben ook een hele nieuwe bar gekregen. De ouderwetse ronding is eruit en heeft plaats gemaakt voor een mooie hoek. Ook de taps zijn veranderd: we hebben er één extra bij, de Heineken 0.0%.” Het personeel is blij met de nieuwe bar. “Het is achter de bar veel ruimer en dus ook fijner om te werken.” Ook de vloer heeft een flinke opknapbeurt gekregen en op de muren prijken nu lichte, bruine houten planken.

Langsgaan bij De Sjees

Er is dus hard gewerkt bij De Sjees. Vincent: “Kom vooral een keer binnen lopen! Je herkent een deel niet meer terug, maar uiteraard is de échte De Sjees-sfeer is nog altijd aanwezig.”


Meer over Grandcafé De Sjees ontdekken?

Grandcafé De Sjees cafés

Geopend09:30 - 01:00

Markt 5, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.