Foto’s: restaurant Les Copains is verbouwd en je herkent het niet meer terug

Aangeboden door Les Copains 29 januari 2019

Wees gewaarschuwd: restaurant Les Copains in de Breestraat heeft de afgelopen maand een complete make-over gehad. Chef-kok en eigenaar Eric: “We wilden gaan voor het wow-effect. En dat is gelukt!”

Alleen de buitenkant ziet er nog hetzelfde uit. Maar als je binnenkomt, is het compleet anders. Wég zijn de linnen tafelkleden, gordijnen voor de ramen en ietwat oubollige stoeltjes. In plaats daarvan staan er mooie houten tafels, sfeervolle blauwe stoelen, op de muur zit een splinternieuw behang en de witte pilaren zijn zwart met goud geverfd. “We vonden het tijd voor een totale verandering”, vertelt Eric. “We hebben het restaurant zestien jaar geleden overgenomen van de vader van Debbie, mijn vrouw. In die tijd hebben we wel wat kleine dingetjes aangepast, maar we hebben nooit zo rigoureus verbouwd als nu.”

Tekst gaat verder onder de foto.

les copains

Waarom het tijd was voor een verbouwing? “Het restaurant werd een beetje té klassiek. Mensen dachten al snel dat we duur waren, terwijl dat reuze meevalt”, vertelt Debbie. Met de nieuwe inrichting zijn we toegankelijker.” Zo heeft het stel krijtborden aan de muren gehangen: “Die passen bij de nieuwe inrichting. Hierop staan de seizoensgebonden specialiteiten en een aantal wijnen en bieren die passen bij het seizoen.” Ook de outfits van het personeel moesten aan verandering geloven: “De witte blouses en zwarte sloof hebben plaatsgemaakt voor een soort koksbuis van spijkerstof”, vertelt Debbie. “Ziet er veel minder officieel uit.”

Het menu is vernieuwd

Verder zijn de gerechten een beetje veranderd. “Natuurlijk blijven de specialiteiten als garnalenkroketjes en gegrilde kreeft op de kaart staan”, vertelt Eric. “Vooral de presentatie is anders: wat minder liflafjes, maar gewoon goed eten. Daarnaast laten we af en toe een klassieker terug komen. Nu staat er bijvoorbeeld een echte Hollandse garnalencocktail op de kaart met saus zoals die hoort te zijn.” Overigens hoef je niet perse te kiezen voor een 3-, 4-, of 5-gangenmenu: “Je kunt ook alleen een hoofdgerecht nemen of zelfs een aantal voorgerechtjes.”

Tekst gaat verder onder de foto.

les copains

Je komt eten bij Debbie en Eric

Het enige dat niet veranderd is, is de sfeer. Eric: “Sommige mensen komen hier al 16 jaar elke twee weken eten. Zij weten: je gaat niet eten bij Les Copains, maar bij Debbie en Eric. We zorgen ervoor dat gasten zich thuis voelen. Met de nieuwe inrichting is dat nóg fijner.”

Tekst gaat verder onder de foto.les copains

Verbouwingsaanbieding

Debbie en Eric willen de verbouwing graag met jou vieren! Daarom krijg je tot en met 28 februari een 5-gangenmenu voor de prijs van een 4-gangenmenu (€46,-), inclusief een bruisend aperitief. Reserveren kan via de onderstaande button. Geef wel even aan dat het om de verbouwingsaanbieding gaat.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Les Copains Meer over Les Copains ontdekken?

Les Copains restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Breestraat 8, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.