Deze foodbar is nieuw in Delft: ‘We willen mensen verrassen met vegetarische smaaksensaties’
Aangeboden door Flow yoga&food
Delft is een nieuwe hotspot rijker: Flow yoga & food. Mede-oprichter en chef-kok Bart Stotijn vertelt wat je kunt verwachten van deze toffe nieuwe plek. Tipje van de sluiter: reken in elk geval op overheelijke vega en vegan gerechten.
De locatie is al een reden op zich om hier naartoe te gaan. De zaak zit in het nieuwe gebouw aan de Groene Haven (vanuit de stad gezien achter kapperszaak Jan wat zit je haar mooi). De sfeer is relaxed, het is er ruim en op het terras zit je heel de middag en avond in de zon. Hier kom je helemaal tot jezelf!
Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier ook naast eten en drinken ook yogales volgen. Maar om het lekkers dat op de menukaart staat te proeven, hoef je geen yogales te volgen. Iedereen is welkom, voor zowel ontbijt, lunch als diner.
Lees verder onder de foto >

Blije gasten
Chef-kok Bart (41) runt de foodbar. Hij heeft ruim 23 jaar ervaring als kok, bij verschillende horecazaken in Delft en omstreken. “Ik houd ervan om mensen blij maken met verrassende gerechten”, zegt hij, “Er is niets mooiers dan dat mensen naar je toe komen en zeggen dat ze heerlijk gegeten hebben.”
Dat heeft hij in de korte tijd de nieuwe zaak open is, ook al een paar keer meegemaakt. “Dat voelt als een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Want alle gerechten die hier op de kaart staan, zijn vegetarisch of veganistisch. Ik wil mensen laten ervaren dat je ook zonder vlees en vis echte smaaksensaties kunt maken.”
Vegetarische smaaksensaties
Dat doet hij bijvoorbeeld door vertrouwde ingrediënten op een compleet andere manier te bereiden. “Pompoen bijvoorbeeld. Vroeger roosterde ik dat, als onderdeel van een vleesgerecht. Door hem te stoven en kruiden toe te voegen krijgt hij een heel andere structuur en smaak. Zo maak je er een volwaardig hoofdingrediënt van. Of neem de oerbiet. Die behandel ik zodanig dat hij een vleesachtige structuur krijgt.”
Lees verder onder de foto >

Als je op de menukaart kijkt, kom je gerechten tegen waar de creativiteit vanaf spat. Risotto van Alkmaarse parelgort bijvoorbeeld. Van wat? “Parelgort is een graanproduct heeft de structuur van risottorijst, maar is veel steviger. In combinatie met een zelfgemaakte bouillon, geroosterde paddenstoelen en schuim van parmezaanse kaas weet je niet wat je proeft.”
Vijfgangen-proeverij
Tot slot hebben we nog een bonustip voor je. Eens per seizoen kookt Bart namelijk een vijfgangen-proeverij. Elk jaargetijde heeft zo zijn eigen mooie producten en zulke avonden neemt hij je mee in het lekkers dat het seizoen te bieden heeft. De eerstvolgende is op 21 en 22 mei en is online te reserveren. Eet smakelijk!