Even een dagje gewoon: 6 x niet-hipsterplekken in Delft

In Delft kun je op steeds meer plaatsen hipsterzaakjes ontdekken. Dat is leuk want hipsters zorgen dat de stad in beweging is. Het is echt iets van nu. Maar soms wil je even niet ‘nu’ maar gewoon ‘gewoon’. 

Vandaag zetten we vijf niet-hipster locaties voor je op een rij. Horecazaken waar de muren gestuct zijn en de koffie gewoon koffie is. Fijn.

1 Ouderwetse kipsaté bij de Wijnhaven

Het restaurant van De Wijnhaven.

De Wijnhaven is zo’n typische Hollandse kroeg waar je op vrijdagmiddag eerst gaat borrelen en daarna lekker nog even een hapje blijft eten. Dat kan ook, want de prijzen zijn hier vriendelijk en het eten is gewoon lekker. Vooral de kipsaté doet het goed na een paar biertjes.

2 Geen poespas, gewoon pizza bij Ciao Ciao

Aan de inrichting is nooit iets veranderd bij Ciao Ciao, maar dat hoeft ook niet. Want bij een echte Italiaan hoort een klassieke inrichting en pizza voor een zacht prijsje.

3 Vis, kreeft en oesters bij Les Copains

Exquise smullen van vis, kreeft en oesters. En dat al jarenlang. We hebben het over visrestaurant Les Copains. De menukaart verandert jarenlang mee met wat de zee op dat moment te bieden heeft. En wil je liever vlees dan ben je er ook welkom hoor.

4 Eten wat de pot schaft bij tante Malee

Het raamkozijn bij Malee staat bomvol orchideeën en je eet wat de pot schaft. Het is hier alsof je bij je Thaise tante op bezoek gaat die toevallig ook nog goddelijk kan koken.

5 Draadjesvlees en vlaflip bij Proeflokaal Sijgje

Draadjesvlees, varkenshaas en vlaflip. Het staat allemaal nog op de kaart bij Proeflokaal Sijgje. Eventjes geen ingewikkeld gedoe, gewoon lekker Hollands.

6 Gewoon goede pannenkoeken en dat al jaren lang bij Het Rieten Dak

Foto ca. 1936

Al sinds 1936 kan je bij het Rieten Dak terecht voor een kop thee of een stuk taart. Ze zijn hier niet bang voor een beetje vet of suiker en da’s wel zo fijn.

Reageren