Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoetekauwen: Haast je naar Rode Rozen en Taartjes

Door Redactie indebuurt 4 juni 2016

Zet je schrap wanneer je naar de Original Market gaat: Rode Rozen en Taartjes is ook aanwezig. Als je van zoet houdt, dan is dat zéér goed nieuws.

Wat is Rode Rozen en Taartjes?

Rode Rozen en taartjesRode Rozen en Taartjes zit op de Verwersdijk en is een onderdeel van Rode Rozen en Tortilla’s. De basis is het cateringbedrijf. In de grote keuken aan de Verwersdijk worden alle zoetigheden gemaakt, dat is al te ruiken vanaf de straat. De hartige tak van het cateringbedrijf werkt vanuit een loods vlakbij Café du Midi. In het pandje aan de Verwersdijk gaan op donderdag, vrijdag en zaterdag de deuren open voor zoetekauwen.

Hoe zitten we er bij?

Rode Rozen en taartjesEr hangt een leuk sfeertje aan de Verwersdijk. Overal bakspullen, potten granola, oude serviezen, bakspullen en ga zo maar door. De koffie wordt geserveerd in een potje. Even wennen.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Je kunt beter vragen, wat eten we niet? We krijgen met zijn drieën een goedgevuld plankje met lekkernijen. Het is erg gevarieerd, we proeven bijvoorbeeld een heerlijk Portugees gebakje. We weten niet of het ons aan een tompouce of aan crème brûlée doet denken, lekker is het in ieder geval. Ook de red velvet cake en worteltaart ontbreken niet. Die zijn ‘gewoon lekker’, maar de andere zoetigheden verdienen echt een pluim. Zo werd de dadeltaart zelfs door een niet-dadelliefhebber meer dan goedgekeurd. Ook de Haagse hopjescake krijgt een speciale vermelding, de hopjes-smaak overheerst niet en dus smaakt het erg goed.

Rode Rozen en taartjes

Hoe is de bediening?

Goed, eigenaresse Nancy Vroon is lekker aan het bakken met haar collega. Toch letten ze goed op of iedereen in de winkel geholpen wordt. Af en toe komt er iemand binnenvallen om de speciale zelfgemaakte granola te kopen.

Wat was je kwijt?

Een koffie kost 2 euro en het lekkernijenplankje 3,50 euro per persoon. Wat ons betreft is dat echt ‘geen geld’. Nancy Vroon legt uit: “Zo’n portugees gebakje is normaal 2,25 euro. Maar als je het met zijn drieën deelt, dan komt je al op een beter bedrag uit.”


Meer over Rode Rozen en Taartjes ontdekken?

Rode Rozen en Taartjes speciaalzaken

Vandaag gesloten

Verwersdijk 116, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over

Eten bij

adv.