Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We proefden de verse hummus en meer bij Tuz & Biber

Door Iris Olsthoorn 5 maart 2017

Sinds drie weken zit er een nieuw plekje in de Oude Kerkstraat, waar je terecht kunt voor vers gemaakte take-away lunch. Hoog tijd om de hummus en soepjes van Tuz & Biber eens te proeven. 

tuz en biber delft
Spinaziesalade en hummus

Eigenaar Segvi liet ons eerder al een beetje kwijlen toen ze over de verse hummus vertelde: “Als je me nu vraagt wat er in die hummus zit, heb ik geen idee. Ja, kikkererwten en tahin natuurlijk. Maar de kruiden voeg ik toe op gevoel.” Op de kaart staat verder ook soep, Turkse tosti’s en salades: “We gaan de komende tijd nog wel wat aanpassingen aan de kaart doen, gerechten zullen vaker wisselen”, vertelt compagnon Laura.

Charmant verpakt

We bestellen een courgettesoep, linzensalade en hét handelsmerk van de zaak: een broodje hummus met gegrilde groentes. Binnen no-time is alles voor je in een papieren zak gestopt, inclusief handige houten bestekjes en natuurlijk servetjes.

Tuz en Biber eten bij
Bij Tuz & Biber werken ze met papieren verpakkingen, geen plastic

Hoewel je het misschien niet meteen zou verwachten bij take-away, zit alles best charmant verpakt. De soep komt in een handige witte beker, de rest is verpakt in simpel maar doeltreffend papieren of kartonnen materiaal.

Gezond gevoel

De courgettesoep is niet té romig en er zitten nog wat stukjes in, zodat je een home-made gevoel krijgt. In de linzensalade is een heel legioen aan verschillende groentes te vinden en vooral de granaatappelpitjes maken de salade lekker fris. Het broodje hummus is niet te veel poespas, maar toch anders dan je gewend bent: door de gegrilde paprika en courgette geeft het je een gezond gevoel.

Tuz & Biber is wat ons betreft een goed en vooral gezond alternatief voor als je je die boterham met pindakaas nou wel een keertje zat bent. Verwacht geen eindeloze culinaire trukendoos, maar ‘gewoon’ goed met een Turkse twist.


Meer over Tuz & Biber ontdekken?

Tuz & Biber traiteurs

Gesloten10:00 - 16:00

Voorstraat 8, Delft

Bekijk meer:traiteurs

adv.