Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We zijn eruit: dit zijn de beste broodjes van Delft

Door Ilse Zoutewelle 2 juli 2016

Je hoeft deze zomer helemaal niet op vakantie naar Italië. Je kunt gewoon in Delft blijven en iedere dag gaan eten bij Il Tartufo, dan krijg je namelijk ook dat echte Italiaanse gevoel. En wij kunnen het weten, want wij zijn er geweest.

Il Tartufo
Angela en Fabio

Wat is Il Tartufo?

In 2000 zijn Angela (geboren Delftse) en haar man Fabio (echte Italiaan) gestart met het verkopen van Italiaanse producten die ze rechtstreeks uit Italië importeren. Daarnaast maakt Fabio delicatessen en traiteur-producten. Hierbij horen ook panini’s: rustieke broodjes, belegd met de verse Italiaanse producten.

Hoe zitten we erbij?

We nemen 3 panini’s to-go mee. Terwijl het broodje wordt klaargemaakt kunnen we even wachten aan een van de tafeltjes en genieten van de ambiance. Naast ons zitten 3 Italianen gezellig te kletsen en uitgebreid te lunchen; precies zoals het in Italië ook gaat.

Wat eten we en hoe smaakt het?

il tartufo (2)We nemen een panini Angela (je raadt het goed: deze is bedacht door Angela zelf) met pesto, mozzarella, parmigiano en rucola. Een echt broodje voor kaasliefhebbers, want daar is-ie rijkelijk mee belegd. Ook nemen we een panini Tartufo, met parmaham, mozzarella, truffelcreme en basilico. Je proeft de goede kwaliteit Siciliaanse olijfolie, afkomstig van de boerderij van Fabio’s familie. Ook is het brood lekker knapperig. Perfect broodje! Tot slot hebben we nog de panini Sicilia, met pecorino, tomaten, crema verde en rucola. Hetzelfde verhaal als de Tartufo: geweldige olijfolie, lekkere ingrediënten. Vooral de semi-zongedroogde tomaatjes verdienen een pluim.il tartufo (1)

Hoe is de bediening?

Vriendelijk en onmiskenbaar Italiaans. We moesten even geduld hebben voor onze broodjes waren afgebakken, maar dat was het meer dan waard.

Wat was je kwijt?

15,50 euro voor 3 panini’s: prima te doen.


Meer over Il Tartufo Delft ontdekken?

Il Tartufo Delft italiaanse restaurants

Gesloten10:00 - 18:30

Minderbroerstraat 2, Delft

Bekijk meer:italiaanse restaurants

 

Il Tartufo Delft

Meer over

Eten bij

adv.