Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de laatste keer lunchen bij Café Restaurant Vlaanderen

Door Iris Olsthoorn 24 december 2016

Café Restaurant Vlaanderen gaat dicht, dus gingen wij er als de wiedeweerga naar toe om er nog één keertje te lunchen. Vooral het legendarische broodje Yam Yam moest en zou nog een keer geproefd worden. 

Winaarsbroodjes

We kiezen voor twee ‘Winaarsbroodjes’: de Mangiare Delicato met runderlende en natuurlijk de Yam Yam met rauwe tonijn en groene kruiden.  De broodjes stonden in mum van tijd op tafel.

vlaanderen
Mangiare Delicato

De Delicato is eerder uitgeroepen tot ‘beste broodje van Nederland’ en de YamYam tot ‘gezondste broodje van Nederland’. Vonden wij de prijzen terecht? Jazeker. De YamYam was door de wasabi iets aan de pittige kant, maar proefde erg gezond door de taugé en komkommer. De Delicato was inderdaad delicaat, een grote portie en het vlees was goed. Ook de chips van knolselderij zag er leuk uit en smaakte bijzonder.

Wat staat er nog meer op de kaart?

De lunchkaart is natuurlijk nog veel uitgebreider dan alleen de winaarsbroodjes. Je kunt er ook terecht voor warme gerechten zoals saté of een uitsmijter en voor klassieke salades.  Voor de kleintjes wordt er zelfs een boterham met kaas, hagelslag of jam geserveerd. Maar helaas kan je van deze kaart binnenkort niet meer genieten. Als Vlaanderen wordt omgetoverd tot Moeke komt er niet alleen een nieuw interieur, maar ook een nieuwe menukaart. Wil je nog bij Vlaanderen eten, moet je voor 9 januari gaan.

Als wij met melancholische, hangende hoofdjes en  het pand willen verlaten, krijgen we tóch nog een heel erg leuk nieuwtje mee: ook Moeke vond het broodje YamYam zo bijzonder dat hij daar op de kaart blijft staan.

Wat gaan we missen van Vlaanderen?

vlaanderen
Binnenkort ziet dit er heel anders uit

Eigenlijk alles. De ambiance, de bijzondere gerechten en het chique-maar-toch-café gevoel. De mooie serre, waarin je je zelfs in de winter in een zomerse tuin waant. En natuurlijk de winnaarsbroodjes (behalve de YamYam!).

Wat zijn we kwijt?

Voor twee broodjes, twee thee en een frisje betalen we €27.95. Dat zijn geen prijzen voor als je op zoek bent naar een snelle, simpele lunch. Maar je krijgt met deze volle borden zeker waar voor je geld.

adv.