Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Villa Tuinfeest is open en wij gingen er een hapje eten

Door Ilse Zoutewelle 10 december 2016

Vorige week vrijdag was Villa Tuinfeest nog een beetje een eh, bouwput. Maar deze vrijdag is alles spic en span bij het nieuwste restaurant van Delft. Wij gingen er maar eens een hapje eten.

villa tuinfeest delftZodra we binnenstappen, is het eerste wat ons opvalt de grote ramen die uitkijken op de Voldersgracht. Wat een uitzicht! Ook de stoeltjes voor het raam zien er aanlokkelijk uit: dat wordt op drukke dagen lekker mensen kijken. Voor deze keer kiezen we toch voor de groene bankjes die in metalen nisjes staan.  Overal in het restaurant komen lekker ‘tuinige’ kleuren terug: groen, bruin, geel.

villa tuinfeest delftDeel je hoofdgerecht

Als we een blik op de kaart werpen, zien we ook dat we op een tuinfeest beland zijn. De lunchkaart is gevuld met salades, sandwiches en wraps: precies zoals je ze ook op een feestje krijgt. Als manager Daan ons de dinerkaart laat zien, snappen we het concept nog beter. “We werken niet met vaste hoofdgerechten, maar met grote planken. Die kan je met je groep vullen met zeg, een halve kip, 4 gamba’s, een quiche en een salade. Vervolgens kan iedereen daar à la tuinfeest iets vanaf pakken. Dat zorgt ervoor dat eten een sociale bezigheid wordt, in plaats van dat iedereen maar naar zijn eigen bordje zit te turen.”

villa tuinfeest delft
De mysterieuze kaas

Mysterieus gekleurde plakjes

Wij bestellen de tuinfeest sandwich, salade tuinfeest en een pompoensoep. De salade was lekker fris met granaatappelpitjes, spinazie en feta. Er doorheen zat doodgewone slasaus: verrassend. Een simpel ingrediënt die een salade in een keer heel lekker maakt.

De sandwich viel vooral op door de mysterieus gekleurde plakjes erin. Is het een stukje plastic? Nee, het is een romige kaas zijn met jalapeno-peper en paprika smaak te zijn. Heel lekker en vrolijk! De combinatie met de bosham en truffelmayo is ook lekker. Ook de soep is prima: vooral de opmaak is mooi met olie en pompoenpitjes. Hij is wel wat aan de romige kant, maar smaken kunnen verschillen.

Kortom: Villa Tuinfeest is een prima plek om lekker te borrelen en een hapje te eten. Wij komen zeker nog eens terug voor een volgend feestje.

Sandwich tuinfeest
Salade Tuinfeest
Soep van de maand: pompoensoep

Meer over Villa Tuinfeest ontdekken?

Villa Tuinfeest restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 03:00

Markt 44, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Eten bij

adv.