Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review: Vette hap bij Alev

Door Ilse Zoutewelle 28 mei 2016

Heb je het over een cafetaria in de binnenstad van Delft, dan heb je het over Alev. Bekend bij de hele Delftse bevolking: de werkende mens gaat erheen voor een vrijdagmiddagsnack, gezinnen halen er ’s avonds patat en studenten komen ’s nachts voor een vette hap na het feesten. Tijd voor indebuurt om er ook eens langs te gaan.

Alev DelftWat is Alev?

Alev was een van de eerste cafetaria’s in het centrum van Delft die tot diep in de nacht open is en kapsalon verkoopt. En wat wil je nu nog meer als je tot 4/5 uur ’s nachts hebt gefeest op je studentenvereniging?

Hoe zitten we erbij?

Het interieur is behoorlijk dronken-mensen proof: tegels op de vloer, niet al te nieuwe stoelen. Er staat wel een degelijke frituur en een echte ouderwetse snackbarvitrine met nep-blaadjes sla tussen de kroketten en frikadellen.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Een Turkse pizza met alles erop en eraan. Dat is dus goed veel sambal, knoflooksaus en gehakt. Het smaakt prima en vult behoorlijk. Tip: eet deze niet als je erna nog van plan bent te vergaderen / een gesprek wilt voeren in de kroeg / iemand te regelen, want: knoflook.

Alev DelftEen kroket met een lekker krokant korstje en prima ragoutvulling. Doet het vooral goed als snack voor bij de patat ’s avonds of diep in de nacht op een broodje.

Hoe is de bediening?

Zoals je het verwacht in een snackbar. Terwijl we buiten zitten te wachten op onze bestelling wordt er geschreeuwd: “TURKSE PIZZAAA!”. Omdat we niet snel genoeg naar binnen kwamen liet een behulpzame klant nog even weten dat onze bestelling klaar was. Fijn.

Wat was je kwijt?

7,20 euro voor een Turkse pizza, kroket, blikje cassis en een flesje water.Meer over Alev Delft ontdekken?

Alev Delft

snackbars

Gesloten09:00 - 06:00

Peperstraat 4, Delft

Bekijk meer:snackbars

Meer over

Eten bij

adv.