Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review: mediterraan kunstwerk bij Lunchcafé Vrij

Door Redactie indebuurt 14 mei 2016

Zodra een zonnestraal te bespeuren is, zitten er al mensen op het terras bij Lunchcafé Vrij. Dat snappen we, want wát een lekkere lunches hebben ze daar.

Lunchcafé Vrij DelftWat is Lunchcafé Vrij?

Een echt Delfts lunchcafé met een mediterraans tintje. Je kunt oer-Hollandse wentelteefjes bestellen, maar ook een Libanese salade met geitenkaas of een sandwich met chorizo lbérico. Voor de zaak op de Brabantse Turfmarkt is een terras ingericht, maar je kunt ook gewoon binnen zitten.

Hoe zitten we erbij?

Het is een zonnige dag, dus we zitten lekker buiten. Daar worden we verwelkomd met een tafel waar een karaf water op staat met glazen erbij. Hadden we nu net zin in. Fijn: naast het terras staan een stel hoge bomen, dus je zult niet snel wegbranden in de zon.

Wat eten we en hoe smaakt het?Lunchcafé Vrij Delft

De kaart van Vrij is heel verrassend. Want waar kan je nou komkommersoep eten? Wij bestelden een meerzadensandwich met mosterd-roomkaas en ei, een Libanese salade met geitenkaas en een salade van geroosterde zoete aardappel, haricots verts en hazelnoten. De opmaak van het eten is een klein kunstwerkje; je hebt echt het gevoel dat je lekker uit lunchen bent. De smaak van de soep die je bij ieder broodje krijgt (komkommer- of paprikasoep) past goed bij de rest van het eten. Zo was er ook een beetje van het nigellazaad dat op de zoete aardappel zat in de soep gedaan. Complimenten!

Lunchcafé Vrij DelftHoe is de bediening?

Vriendelijk en rap, ondanks dat het aardig vol zat. Niks op aan te merken.

Wat was je kwijt?

35,40 euro voor twee salades, een broodje en drie flesjes appel/blauwebessensap. Niet heel goedkoop, maar je krijgt waar voor je geld.


Meer over Lunchcafé Vrij Delft (permanent gesloten) ontdekken?

Lunchcafé Vrij Delft (permanent gesloten) lunch

Brabantse Turfmarkt 61, Delft

Bekijk meer:lunch

Meer over

Eten bij

adv.