Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook zonder suiker is het gebak genieten bij Kek

Door Ilse Zoutewelle 13 augustus 2016

Als je bezoek krijgt uit Rotterdam, neem je die natuurlijk mee naar een van de schattigste straatjes van Delft: de Voldersgracht. En omdat je uiteraard nog even wat langer wilt genieten van de gezelligheid daar, ga je ook even koffie drinken met een gebakje erbij. Maar gebak met suiker, daar hebben wij geen zin in. Zo kwamen wij terecht bij koffiebar Kek om de suikerloze gebakjes daar eens te proberen.

Kek
Dit wil je toch aan je muur?

Waar zijn we?

Bij Kek, dus. Dit is een conceptstore: dit betekent dat je er lekker kunt zitten en koffie drinken, maar tegelijkertijd is alles wat je ziet te koop. Deze combinatie zorgt ervoor dat het leuk is om er te zitten en inspiratie op te doen voor je huis en tegelijkertijd kunt genieten van een taartje. Naast bananenbrood, cheesecake en brownies verkopen ze ook suikervrij gebak van Sue uit Rotterdam.

Hoe zitten we erbij?

Kek is een hippe tent in een schattig oud pandje aan de Voldersgracht, leuke combinatie! Wij zitten helemaal voorin bij het raam, dus kijken lekker naar de toeristen die voorbij komen en de eendjes in de gracht. We zitten op lekkere stoelen op een knus plekje: prima te doen dus.

Kek suikervrij
De limepie met mooie cappuccino

Wat eten we en hoe smaakt het?

We nemen een cappuccino (want ja, we zijn toch in een koffiebar he) en delen 2 suikervrije gebakjes: de limepie en een bounty. De limepie is behoorlijk zuur, maar wel heel erg smeuïg, vooral voor een gebakje zonder suiker. De bounty is de winnaar van de middag. Heerlijke kokos, fantastische bodem van dadels en noten waardoor hij heerlijk zoet is en bovenop hele pure chocolade. Echt een verwennerij. Overigens krijgt de cappuccino een speciale vermelding: ook de versie met amandelmelk was erg lekker.

KekHoe is de bediening?

Aardig! Als we binnen komen lopen en een blik werpen op de vitrine komt er meteen iemand naar ons toe om uit te leggen wat we allemaal voor onze neus hebben. Als we erom vragen krijgen we een glaasje water met een schijfje komkommer bij de koffie.

Wat waren we kwijt?

17,30 euro voor 2 gebakjes, 3 cappuccino’s en een thee.


Meer over Kek Delft ontdekken?

Kek Delft lunch

Geopend08:30 - 18:00

Voldersgracht 27, Delft

Bekijk meer:lunch

Meer over

Eten bij

adv.