Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkje in de groene keuken van Salsa Verde

Door Redactie indebuurt 21 mei 2016

Ontspannen, gezellig en lekker. Zo zouden wij een lunch bij Salsa Verde omschrijven en dat doen we dan dus ook. Op een hoekje aan de Delfsgauwseweg zit het tentje waar je elke week weer iets nieuws te eten krijgt.

Wat is Salsa Verde?

Judith Marks is in haar element: half in de keuken, half aan een tafeltje. Een aantal jaar geleden begon Salsa Verde als cateraar en dat werd al snel een kraampje met eten bij een festival. “We wilden gewoon gaan maken waar de mensen zin in hadden.” Het idee ontstond om in het pand aan de Delfgauwseweg een thuisbasis te hebben voor het cateringbedrijf met een grote keuken. Onderweg ontstond het idee om ‘gewoon de deur open te zetten’. Want ja, als je toch aan het koken bent…

Hoe zitten we er bij?

In de keuken dus. En niet op een vervelende manier. Het is geen grote ruimte maar zo voelt het niet aan. Het is leuk om te zien hoe je eten bereid wordt. De deuren van Salsa Verde openden in het najaar van 2015, nog niet zo lang geleden dus. “We hebben drie maanden keihard geklust. We hebben alles zelfgemaakt en ingericht, zelfs de tafel waar je aan zit is gemaakt van oude vloerdelen.”

Wat eten we en hoe smaakt het?

Salsa Verde DelftEen spiegelei met Egyptische kruidenmix, natuurlijk met brood er bij. Het duurt even voordat je het krijgt, maar dan is het ook wel smullen. De Egyptische kruiden zijn lekker en niet te overheersend. Tussen de sla door zitten ook nog wat verse asperges. “Vanochtend geoogst!”

Een broodje met gegrilde aubergine en courgette, gemarineerde ui en oude kaas met een goede smaak. En natuurlijk de asperges van Hoeve Biesland. Ook heel lekker, maar de kaas had zoveel smaak dat de asperges bijna niet te proeven waren.  Maar, dit gerecht krijgt een dikke voldoende. Vooral het brood valt in goede zin op, het komt van Jordy’s Bakery .

Hoe is de bediening?

Druk, want de jongen in de bediening maakt ook alles. Maar we hebben er niets op aan te merken want we worden netjes geholpen.

Wat was je kwijt?

20,80 euro voor de bovengenoemde broodjes, een muntthee en een limonade met rozen-limoen-vanille smaak.


Meer over Salsa Verde Delft ontdekken?

Salsa Verde Delft lunch

Gesloten09:00 - 16:00

delfgauwseweg 67, Delft

Bekijk meer:lunch

Meer over

Eten bij

adv.