Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het eten bij Toko Idola is heerlijk en – gelukkig – Hollands pittig

Door Ilse Zoutewelle 29 oktober 2016

Soms zijn er van die dagen dat je niet zo’n zin hebt om te koken. Maar lang tafelen? Mwah, dat is dan weer teveel van het goede. Voor zulke dagen hebben we een tip voor je: haal je eten bij Toko Idola. Het eten wordt vers voor je gemaakt door de familie Tedjawardana en de smaak is in één woord fantastisch.

toko-idolaAls je binnenstapt bij Idola is het meteen duidelijk dat je in een echte toko bent. Vriendelijk en beleefd worden we welkom geheten door Edo Tedjawardana in de simpele entourage. Geen tierlantijntjes aan de muur, er hangt alleen een enorme poster van  een Javaans landschap achterin de zaak. Het middelpunt van de zaak is de gigantische vitrine die vol bakken met vers eten staat.

Javaans

Terwijl Edo ons, leken in de Indonesische keuken, een uitgebreide uitleg geeft van alle gerechten in de vitrine, vult de zaak zich met heerlijke geuren. De vader en moeder van Edo zijn druk in de weer om de gerechten van die dag te bereiden. “Iedere dag maken we al het eten vers”, vertelt Edo. “De meeste gerechten zijn echt Javaans. Aan sommige gerechten heeft mijn moeder een twist gegeven of ze heeft ze zelf bedacht.” Een voorbeeld hiervan is de boerenkool: “Een Hollandse groente, maar mijn moeder heeft er een Javaans tintje aan gegeven door er kokosmelk en sereng aan toe te voegen.”

Kip-cashew

Het enige gerecht dat niet echt Indonesisch is, is de kip cashew. “Toen we net open gingen, vroeg iedereen: hebben jullie geen kip-cashew? Het is eigenlijk een Chinees gerecht, maar is vaak wel te vinden bij Indonesische restaurants. Dus ja, we hebben het ook maar in het assortiment opgenomen. Het is een van onze populairste gerechten.”

toko-idola-4Hollands pittig

Natuurlijk moeten wij al dat lekkers ook even uitproberen. Wij nemen de gele rijst, nasi, bami, boerenkool, kip cashew (moeten we tóch even proberen), tempeh en pittige boontjes. “Zo pittig zijn die boontjes niet”, vertelt Edo. “In het begin was het eten een stuk pittiger, maar daar kregen we klachten over. Dus nu is het Hollands pittig, haha.”

Wat ons betreft is de hoeveelheid pepers perfect: genoeg om een loopneus van te krijgen, maar ook weer niet zo erg dat je meteen naar de kraan rent. Ook van de kip cashew worden we blij. Hij is lekker kruidig, maar niet té. De kip is niet te droog en is in hapklare stukjes gesneden. Ook van de andere gerechtjes blijven we eten: er zitten zoveel kruiden in, dat je iedere keer weer een nieuwe smaak ontdekt. De volgende keer dat wij geen zin hebben om te koken weten we waar we moeten zijn!


Meer over Toko Idola ontdekken?

Toko Idola indonesische restaurants

Gesloten12:00 - 20:00

Brabantse Turfmarkt 32a, Delft

Bekijk meer:indonesische restaurants

Meer over

Eten bij

adv.