Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goede pasta bij de nieuwe Italiaan op de Krakeelpolderweg

Door Redactie indebuurt 11 juni 2016

Delft heeft er sinds een week of 3 een nieuwe Italiaan bij: Il Italiano. De zaak wordt gerund door Mario. Hij is een geboren en getogen Delftenaar met onmiskenbare Italiaanse roots. Tijd voor indebuurt om zijn specialiteiten eens uit te proberen.

Wat is Il Italiano?

Il Italiano (8)Zoals we zeiden: een nieuwe Italiaan, gevestigd op de Krakeelpolderweg in Delft. Mario is een echte Delftenaar (inclusief accent), maar zijn wortels liggen in Italië. Zijn ouders zijn naar Nederland gekomen om te werken in de kabelfabriek. “Veel Italianen begonnen een pizzeria, maar mijn vader niet. Ik baalde daarvan en wilde altijd al zelf een pizzeria beginnen. Dit is dus een droom die uitkomt.

Hoe zitten we erbij?

De verf is bij wijze van spreken nog niet opgedroogd als we binnenkomen. De letters van het logo worden nog op het raam geplakt, pizzadozen gevouwen. Maar het is wel een onmiskenbare Italiaan, met lange vingers voor tiramisu in de schappen, echt goede pasta’s en flesjes San Pellegrino.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Il Italiano (15)De keuken is overduidelijk al wel in gebruik: ons eten smaakt fantastisch. We hebben een panini met buffelmozzarella, tomaatjes en verse pesto. De mozzarella heeft geweldig veel smaak (uniek voor mozzarella!), de pesto is echt vers en het broodje wordt aangeleverd met een paar mooie tomaatjes en een beetje salade met goede olijfolie. In een woord: top.

Il Italiano (18)Verder eten we een pasta arrabiata met tortiglioni, een pastasoort met pittige tomatensaus. Daarbij krijgen we – heel Italiaans – een mandje brood en een bakje Parmezaanse kaas. De pasta zelf is simpel, maar in al zijn eenvoud heel erg lekker.

Hoe is de bediening?

Prima, niks op aan te merken. We moeten wel even wachten tot ons eten klaar is, maar dat is ook niet zo gek als alles vers gemaakt wordt.

Wat was je kwijt?

16,90 euro voor een broodje, een pasta en twee flesjes San Pellegrino. Echt Italiaanse prijzen, dus.

Ook de Italiaanse Mario vond zijn heil in Delft

Meer over Il Italiano ontdekken?

Il Italiano Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Krakeelpolderweg 50, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over

Eten bij

adv.