Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten bij de nieuwste lunchbar van Delft: Dex

Door Ilse Zoutewelle 24 september 2016

Als er een nieuwe lunchtent opent in Delft, zijn wij er natuurlijk als de kippen bij om de kaart uit te proberen. Zo belanden we op een warme herfstmiddag op het terras van Dex Lunchbar.

dex-lunchbar-5
De kinderhoek

Hoe zitten we erbij?

We zitten dus buiten op het terras. We merken dat de herfst is ingezet, regelmatig worden we verrast door een blad dat naar beneden valt van de bomen boven ons. We zitten op de vertrouwde stoelen en tafels die we nog kennen van Vrij. Midden op het terras staat een watertap waar je je glaasje kunt vullen: altijd een goede extra service. Omdat we benieuwd zijn hoe het er binnen uitziet, lopen we even binnen. Eigenaar Dennis heeft het pand prachtig verbouwd. We zijn meteen verliefd op het patroon van de tegeltjes (‘de bouwvakkers waren er iets minder blij mee’, aldus Dennis) en ook de kinderhoek ziet er gezellig uit.

dex-lunchbar-4Wat staat er op de kaart?

De kaart is behoorlijk uitgebreid: naast lunch staat er ook ontbijt, borrel, high tea en high wine op de kaart. Er zijn veel gerechten met kip. Dat is niet voor niets, want dat is de specialiteit van Dennis. “We laten de kip 2,5 uur garen op 80 graden. Hierdoor wordt het ontzettend mals.” De lunchbar is geïnspireerd op het 3-jarige zoontje van Dennis, Dex. Dat is te zien aan de kaart. Er is voor kinderen aardig wat keuze en ook de andere gerechten lijken ons toegankelijk voor kinderen. Ook zijn de producten zoveel mogelijk biologisch en alles is zelfgemaakt: jij en je kind krijgen sowieso geen troep binnen.

dex-lunchbar-1Hoe smaakt het?

Het duurt even voor we kunnen bestellen, maar als we aan de beurt zijn kiezen we voor een sandwich met hummus en gekonfijte hoender. Ook bestellen we een clubsandwich met geitenkaas. Beide gerechten vallen bijzonder in de smaak: het brood is lekker stevig. De kip is inderdaad supermals en de rode ui niet te aanwezig. Bij de clubsandwich krijgen we huisgemaakte chips die fantastisch smaakt. Op de geitenkaas zit niet teveel honing, ook fijn.

Zijn we blij met deze nieuwe aanwinst?

Jazeker. Een nieuwe, kindvriendelijke plek is altijd welkom en de gerechten op de kaart zijn toch weer nét iets anders dan je elders vindt. Ook de prijzen zijn redelijk: voor een sandwich, clubsandwich, cappuccino en muntthee zijn we 20,50 euro kwijt.


Meer over Dex Lunchbar ontdekken?

Dex Lunchbar Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Brabantse Turfmarkt 61, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over

Eten bij

adv.