Eten bij: De nieuwe Italiaan Passa Parola

Door Jantine van den Hoven 20 augustus 2016

Soms gaat er ‘stiekem’ een nieuw tentje open in Delft. Passa Parola van Francesco en Greta is zo’n plek. Zodra we er lucht van kregen, zijn we natuurlijk meteen langs gegaan.

Waar zijn we?

Passo ParoloAan de Binnenwatersloot. Een druk stukje Delft. Het zonnetje, het geronk van scooters en naast ons op het terras Italianen met een espresso maken dat we lachend tegen elkaar zeggen dat het hier écht wel Italië lijkt.

Hoe zitten we er bij?

We zitten buiten aan een bistrotafeltje. Binnen is het pand leuk aangekleed, het nieuwe zaakje heeft zijn best gedaan om een Italiaanse sfeer neer te zetten. Of eigenlijk moeten we Sardinische sfeer zeggen.

Wat is het verhaal?

Passo ParoloFrancesco komt uit Sardinië en woont al jaren in Nederland. Hij werkte altijd als croupier bij Holland Casino en toen daar een grote reorganisatie gaande was, greep Francesco zijn kans. Het heeft altijd in zijn achterhoofd gezeten om een restaurantje te beginnen. Samen met zijn vrouw Greta startte hij Passa Parola op en op 1 augustus ging de zaak open. Stel één vraag over een product of het menu en Francisco brandt los over zijn ingrediënten en producten die hij verkoopt.

Wat nemen we en hoe smaakt het?

Passo Parolo Vooraf krijgen we pane carasau te proeven: traditioneel Sardijns brood. Een goed begin. Nadat Francesco zó enthousiast was over zijn broodje met gehaktballetjes in tomatensaus, is de keuze niet moeilijk. Voor de vegetariër is het even zoeken bij deze echte Italiaan maar er wordt besloten tot een salade caprese met brood. De salade is lekker maar ‘niet fenomenaal’, het is jammer dat er geen buffelmozzarella is gebruikt. Fenomenaal is wel de opmaak, net als het brood. Het broodje met gehaktballetjes voldoet aan alle geschepte verwachtingen, de smaken zijn goed en is een goede stevige lunch om de rest van de middag op door te werken.

Passo Parolo (30)

Passo Parolo

 

Hoe is de bediening?

Gezellig. Zoals gezegd vertelt Francesco graag over de producten in zijn winkel, maar hij is niet opdringerig.

Wat was de schade?

17,50 euro voor de lunch en twee drankjes. Geen slechte prijs.

Nog een keer naar Passa Parola?

We gaan hier zeker nog eens een keer een broodje halen. Of als we ’s avonds weinig tijd hebben pasta met vers gemaakte saus uit de vriezer: voor 7,50 euro haal je een complete maaltijd af die je thuis zo in elkaar draait. En de tiramisu en lemon panna cotta moeten we ook echt nog een keer proeven.


Meer over Passa Parola ontdekken?

Passa Parola italiaanse restaurants

Nu open10:00 - 19:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Binnenwatersloot 3A, Delft

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.