Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is de lekkerste warme chocolademelk van Delft (vinden wij)

Door Ilse Zoutewelle 17 december 2016

Je kunt deze dagen werkelijk op iedere straathoek warme choco krijgen. Maar wat ons betreft behoort de chocolademelk van lunchroom Leonidas tot de lekkerste van de stad.

leonidas delftWaarom?

De chocolademelk bij Leonidas wordt gemaakt zoals het hoort, met stukjes chocolade die zijn opgelost in warme melk. Nu is dat bij meer zaken zo, maar bij Leonidas is het nét een beetje beter omdat ze hier gebruik maken van de Belgische chocolade van het huis. We nemen een chocolademelk met pure chocolade en melkchocolade. De variant met melkchocolade smaakt heerlijk: je proeft overduidelijk dat er echte chocolade is gebruikt, maar ook de melksmaak is nog aanwezig. Voor ons als de pure chocolade liefhebbers is de pure chocolademelk de winnaar van vandaag. Het is bijna alsof je een slok vloeibare chocolade neemt, maar dan nog beter door de volle smaak van de melk. Ook blij worden we van de kleine chocolaatjes en lange vingers die we erbij krijgen, dat maakt het helemaal af.

leonidas delftIs de bediening ook een beetje gezellig?

Zeker. We worden heel vriendelijk en hartelijk te woord gestaan door Loes van Damme die al tientallen jaren een bekend gezicht is in de Delftse horeca. Als we twijfelen over pure of melkchocolade in de melk, vertelt ze ons dat we toch écht voor puur moeten gaan als we dat altijd eten. Omdat we toch voor beide varianten kiezen, komt ze halverwege even vragen of we toch al wel het verschil hebben geproefd. Lief!

leonidas delft
De schattige laatjes van de theekast

Hoe is de ambiance?

Lekker warm en behaaglijk voelen we ons, zo tussen de donkere houten meubelen en gezellige kerstversieringen. Echt zo’n plek om op een winterse middag bij te kletsen met je vriendinnen. We zijn ook verrukt van de theekast: dit is een stokoude kast met tientallen laatjes met losse thee erin. Een feestje om in te kijken.

Wat zijn we kwijt?

5,50 voor 2 mokken warme chocolademelk. Een schappelijke prijs voor zoveel genot.


Meer over Lunchcafé Leonidas ontdekken?

Lunchcafé Leonidas lunch

Gesloten09:00 - 18:00

Choorstraat 24, Delft

Bekijk meer:lunch

Meer over

Eten bij

adv.