Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hmm: de oliebollenkraam bij de Oude Jan staat er weer

Door Ilse Zoutewelle 5 november 2016

Sinds afgelopen dinsdag staat de Delftse familie Denies weer met hun vertrouwde oliebollenkraam naast de Oude Jan. Met dit druilerige weer krijgen wij ook wel weer zin in een bolletje, dus gingen we maar eens langs.

Iedereen die in een straal van 10 meter langs fietst bij de kraam van Denies, wordt enthousiast begroet door Cor en zijn zoon. “Trek in een oliebolletje?” klinkt regelmatig over het plein. Nou, dat hebben we wel! Maar is het niet wat vroeg om nu al oliebollen te verkopen? “We staan hier en bij de Makro altijd tussen 1 november en 31 januari en we verkopen al aardig wat”, vertelt Cor. “En het zijn ook vooral de oliebollen die populair zijn, ondanks dat we ook berliner- en bananen bollen hebben.” Dat is te merken: terwijl de regen met bakken uit de lucht komt, zijn er in een paar minuten al 5 mensen voorzien van een oliebol.

Derde generatie

De favoriete bollen van Cor zijn de rum-rozijnenbollen. “Die vind ik echt het lekkerst: dat scheutje rum erdoor is heerlijk. Maar iedere bol wordt hier met passie gebakken hoor. We zijn inmiddels de derde generatie die dit doet: mijn vader stond voor de oorlog al oliebollen te bakken in Delft.”

oliebollenkraam-c-denies

Lekker knapperig

Wij snappen die voorbijgangers wel. Zodra we onze tanden in een oliebol zetten, krijgen we meteen weer dat gezellige gevoel dat hoort bij Oud & Nieuw. De korst is knapperig, de binnenkant luchtig en er zitten lekker wat krenten in. In het zakje zit al wat poedersuiker, ook altijd handig. Ook voor de prijs hoeven we het niet te laten: een oliebol kost 1 euro. Komende twee maanden zijn ze in elk geval nog niet van ons af, daar bij Denies.


Meer over Oliebollenkraam C. Denies ontdekken?

Oliebollenkraam C. Denies speciaalzaken

Gesloten10:00 - 18:00

Oude Kerkstraat/Voorstraat, Delft

Bekijk meer:speciaalzaken

Meer over

Eten bij Nieuws

adv.