Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De hummus bij Hummus is heerlijk

Door Ilse Zoutewelle 30 juli 2016

Als er een hippe hummus bistro opent in je eigen stad moet je daar natuurlijk langs om te proeven, dachten wij. Zo belandden we op een donderdag op de bistrostoeltjes van Hummus aan de Molslaan.

hummus bistro delftWat is Hummus?

Een splinternieuw restaurant uit de koker van Jorine Koster en Bilal al Mashta. Je kent hen wellicht al van het biologische take-away restaurant The Living. De gerechten zijn Midden-Oosters tot in de puntjes: van tabouleh naar baklava tot – uiteraard – hummus. We worden verwelkomd door de bediening en kiezen ervoor om lekker buiten te zitten op het bistrosetje.

Hoe zitten we erbij?

Lekker buiten, dus. Als we ons eten hebben gekregen snappen we ineens waarom Jorine en Bilal hebben gekozen wat tafeltjes en stoeltjes buiten te zetten. Iedereen die voorbij loopt hoor je zeggen: hé, hummus! Voornamelijk vrouwen reageren enthousiast, maar af en toe horen we ook een oudere man ‘hmm, hummus’ brommen.

Wat eten we en hoe smaakt het?hummus bistro delft

Een keuze maken is niet zo makkelijk met zoveel lekkere dingen op de kaart. Daarom kiezen we voor ‘van alles een beetje’. Zodra we de schoteltjes krijgen loopt het water ons in de mond. Vers gebakken pita’s, koolsalade, hummus met vegetarische shoarma, fetadip, zoete aardappel- en bietenfriet, bonensalade en falafel: het is allemaal voor ons! Vooral de fetadip viel bij ons in de smaak. Ook een aanrader is je eigen broodje te bouwen met fetadip, falafel en rode kool. We misten wel een bord, na ons bezoekje kunnen we onze kleding in de was gooien. Maar een kniesoor die daarop let.

hummus bistro delftHoe is de bediening?

Vriendelijk en attent: regelmatig wordt ons gevraagd of we nog iets willen drinken en of alles naar wens is.

Wat was je kwijt?

35,75 euro voor 2 x van alles een beetje, de juice van de week en een muntthee. Het heet misschien ‘van alles een beetje’ maar het geheel vormt een goed vullende avondmaaltijd en wij hadden niet eens alles opgegeten.


Meer over Hummus Delft ontdekken?

Hummus Delft restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 20:00

Molslaan 39, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Eten bij

adv.