Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Delftse bollen zijn iedere dag uitverkocht (en terecht)

Door Ilse Zoutewelle 12 november 2016

“Ik zou op zaterdag mijn hele vitrine wel vol Delftse bollen kunnen leggen”, vertelt Leon Korevaar, alias Bakker Suikerbuik. Een goede reden voor ons om ook eens zo’n Delftse lekkernij uit te proberen. 

“Maar ik doe het niet, hoor: een vitrine vol Delftse bollen maken. Want ik wil ook wel graag eens iets anders bakken”, lacht Leon. En dat is precies de reden waarom je op tijd moet zijn, mocht je een van de soezen willen verorberen. Want wij staan nu al voor de tweede keer in twee weken binnen in de bakkerij te vragen om een Delftse bol. De eerste keer visten we achter het net: het was 16:00 uur, en dan zijn de bollen volgens de bakker állang uitverkocht. Dus de tweede keer staan we braaf een paar minuten voor twaalf aan de toonbank bij de bakker. We nemen 3 bollen mee: hierna staat er nog maar één eenzame bol in de vitrine.bakker suikerbuik delftse bol

Hoe smaakt het?

Zodra we zitten, met ieder een halve bol op ons bordje (de bollen zijn wel érg groot), is het aanvallen geblazen. Maar oh, wat zijn ze lekker. We kunnen best begrijpen dat de bollen ’s morgens al uitverkocht zijn. De slagroom is perfect, de soes niet te knapperig en lekker robuust. Alleen het glazuur had naar onze smaak iets minder suikerig gemogen. Na de halve bol zitten we goed vol: een hele zou een complete lunch zijn.

bakker-suikerbuik2Wat is het geheim?

Ergens doet de bol ook wel denken aan een Bossche bol. Hoe zit dat? “De Delftse bol is natuurlijk wel geïnspireerd op de Bossche bol, maar toch is hij anders”, vertelt Leon. “Een bossche bol heeft een laagje pure chocolade, deze is overgoten met melkchocoladeglazuur. En het geheim: ik gebruik mijn eigen recept voor slagroom, dat maakt hem zo goed.”

Bakker SuikerbuikWat waren we kwijt?

We zijn 7,50 euro kwijt voor 3 Delftse bollen. Een goede prijs voor zulke grote en lekkere gebakjes, als je het ons vraagt.


Meer over Bakker Suikerbuik Delft ontdekken?

Bakker Suikerbuik Delft bakkers

Gesloten09:00 - 17:00

Hippolytusbuurt 24, Delft

Bekijk meer:bakkers

Meer over

Eten bij

adv.