Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn, prima plek voor een date of lunch

Door Ilse Zoutewelle 9 juli 2016

Heb je vanavond een date? Dan hebben wij een tip voor je: Fijn Bar & Kitchen aan de Burgwal. Je kunt er ook nog eens lekker romantisch kleine Spaanse hapjes eten met een kaarsje erbij. Maar ook voor een zaterdagmiddaglunch is dit een prima plek.

Lunchcafe vrij (7)Wat is Fijn Bar & Kitchen?

Fijn is een vrij nieuw restaurant: sinds een paar maanden is de zaak te vinden aan de Burgwal. Het pand zit ietwat ingeklemd tussen ’t Walletje en kledingzaak Art & Casey, dus je loopt er snel voorbij. Maar als je van de Spaanse keuken houdt, zal je toch even moeten stoppen. Het restaurant staat daarom ook vooral bekend om haar fingerfoods. Dit zijn kleine hapjes als eendenloempia’s, mini chorizo kroketjes of zalm wraps. Daarnaast kan je er ook terecht voor lunch, koffie en diner.

Hoe zitten we erbij?

Het is lekker weer, dus we zitten lekker op het terras aan de Burgwal. Perfecte plek voor een rustige lunch: je zit net uit de drukte op de Brabantse Turfmarkt en in de schaduw van de bomen in de straat. Als we naar binnen gaan kunnen we ons ook goed voorstellen dat dit een ideale plek is voor een date. Het is een beetje schemerig binnen met romantische kaarsjes. De zaak is niet al te groot én je kunt lekkere kleine hapjes bestellen. Succes gegarandeerd, lijkt ons.

Lunchcafe vrij (3)
Sandwich carpaccio met truffelmayonaise

Wat nemen we en hoe smaakt het?

We bestellen een paprikasoep en een sandwich carpaccio met truffelmayonaise. De paprikasoep smaakt prima: je proeft dat er verse paprika’s zijn gebruikt. Als garnering is er wat olijfolie over de soep gedaan. Voor sommigen wellicht een lekkere toevoeging, wat ons betreft ietwat vet. Ook de sandwich carpaccio met truffelmayonaise is lekker. De mayonaise had ietsje meer truffel mogen hebben, maar verder is het een prima broodje.

Fijn Bar & Kitchen
Paprikasoep

Bij de soep en sandwich bestellen we een muntthee en een perensap. Hier worden we aangenaam door verrast: ze zijn niet zuinig geweest met de munt in de thee en naast de thee krijgen we een overheerlijk stukje brownie. De perensap is afkomstig uit Zeeland en ook dat kunnen we waarderen.

Hoe is de bediening?

Oplettend en heel erg attent. Als je plaats neemt op een terras loop je het risico te worden vergeten. Dat was in ons geval totaal niet: we worden heel hartelijk welkom geheten en er wordt ons zelfs twee keer gevraagd of we al iets besteld hebben. Complimenten!

Wat was je kwijt?

15,25 euro voor een sandwich carpaccio, een paprikasoep, muntthee en een perensap.


Meer over Fijn Bar & Kitchen ontdekken?

Fijn Bar & Kitchen restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 00:00

Burgwal 11, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

Eten bij

adv.