Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij de Centrale krijg je een kunstwerk op je bord

Door Ilse Zoutewelle 15 oktober 2016

Wie alle nieuwe restaurants in Delft eens wil uitproberen, heeft het aardig druk. Zo stond de Centrale stond al tijden op ons lijstje om eens te bezoeken. Afgelopen vrijdag was het eindelijk zo ver.

de centrale delftWaar zijn we beland?

Het is volle bak als we op een vrijdagavond binnenstappen bij de Centrale. Dat is ook niet zo gek, want het restaurant wordt in ieder kookblad aangeprezen als restaurant waar je écht eens heen moet. Je kunt er vanaf een uur of 3 terecht voor koffie, borrel en diner.

de centrale delftHoe zitten we erbij?

De complete benedenverdieping zit vol mensen die een hapje eten. We worden vriendelijk verwezen naar boven, waar we nog een tweepersoonsplek kunnen ontdekken. Ondanks de drukte voelt het restaurant niet vol: het is bijzonder ruim opgezet met veel verschillende hoekjes. Als we ongeveer een uurtje zitten, begint er iemand op een gitaar te spelen. Een vrij spontaan gebeuren, vertelt chef Sjaak Borsboom: “Het is een vriend die toevallig even langs kwam en zijn gitaar mee had. Dus zeiden we, waarom speel je niet wat op je gitaar? We hebben alleen geen versterker, dus hij is niet zo goed te horen. Dat gaan we volgende week maar eens regelen.” Gelukkig maar, want het maakt de sfeer gezellig en een tikje Spaans.

de centrale delftWat eten we?

We hebben net thuis gegeten, maar het toetje was erbij ingeschoten. Dus kiezen we voor een kop thee en we delen een dessert met meringue, framboos, aardbei en vanille. Wat we krijgen is veel meer dan een beetje meringue met wat framboosjes. We krijgen een waar kunstwerk met boterzachte meringue, heerlijk vanille-ijs en een amandelkoekje als verrassing onderin. Dit alles ligt op een aardbeiensoepje met een klein beetje mousserende witte wijn erin. Het smaakt verrukkelijk: we zijn geneigd het bord af te likken. Ook van het koekje bij de cappuccino van Miss Morrisson worden we blij: hij lijkt zelfgemaakt. En dat klopt, vertelt Sjaak: “Alles wat we hier serveren maken we zelf, van koekje bij de koffie tot het brood.”

Komen we terug?

Jazeker, want de gerechten van onze mede-restaurantbezoekers zien er te goed uit om niet uit te proberen. Bovendien belooft het toetje wat voor de rest van de gerechten.

de centrale delftWat waren we kwijt?

12,50 euro voor een kop thee, cappuccino en een dessertje. We zijn benieuwd wat je uiteindelijk kwijt bent voor een complete maaltijd. Een gerecht op de kaart kost 11 euro, maar we hebben ons eerder laten vertellen dat de Centrale werkt met verschillende kleinere gerechtjes. Goede reden om nog eens terug te komen, dachten wij zo.


Meer over De Centrale ontdekken?

De Centrale restaurants en horeca

Gesloten17:30 - 00:00

Voldersgracht 2, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.