De appeltaart van Kobus Kuch is terecht beroemd

Door Redactie indebuurt 16 juli 2016

Een echte Delftenaar hoeven we natuurlijk niet over Kobus Kuch te vertellen, één van de bekendste café’s op één van de gezelligste pleinen van Delft. En tóch…zijn we even gaan proeven of die beroemde appeltaart zijn faam nou echt verdient!

Wat is Kobus Kuch?

Een huiskamercafé met – in deze tijd erg belangrijk – een heel groot terras. Je kunt er lekkere (speciaal)biertjes krijgen maar natuurlijk wordt er ook heel wat koffie met – jawel daar is ‘ie weer – appeltaart genuttigd.

Hoe zitten we er bij?

Kobus Kuch
Prima werkplek.

Op deze zomerse dag pakken we één van de picknicktafels op het terras. Het is lekker weer maar mocht het deze zomer nog eens écht heet worden dan zit je hier ook goed tussen de bomen. We zetten tijdens het koffie drinken nog even een artikel online, we kunnen er dus ook prima werken.

Wat nemen we en hoe smaakt het?

Twee cappuccino en 1 appeltaart. Eén ja. Het blijkt een goede keuze want wát een joekel van een appeltaart wordt hier geserveerd. Bij het eerste hapje heb je meteen door dat dit niet zo’n we-hebben-dit-vanochtend-uit-de-diepvries-gehaald-exemplaar is. Hier is noeste arbeid aan vooraf gegaan. In de appeltaart zit veel kaneel, maar dat vinden we juist lekker.

Kobus Kuch
Slagveld

Soms heb je bij appeltaart dat de korst zonder appel veel te droog is, maar neehoor, niet bij deze jongen. De korst kun je ook gewoon ‘los’ eten. De slagroom – ja dat hoort er echt wel bij – is zelfgemaakt en heerlijk zoet.

Hoe is de bediening?

Prima. Het is druk maar er is genoeg personeel.

Wat was je kwijt?

8,60 euro voor twee capucciono en één appeltaart met slagroom.

Dit verandert nóóit!
Slagveld


Meer over Kobus Kuch ontdekken?

Kobus Kuch

cafés

Nu gesloten09:30 - 01:00

Beestenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:cafés

Meer over

Eten bij

adv.