Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Review: Een afgelegen broodje bij Het Experiment

Door Redactie indebuurt 9 april 2016

Als de NOS voor Lijm & Cultuur kiest, dan raken wij toch ook wel nieuwsgierig. Wat gebeurt er op dat afgelegen terrein aan de Schie? 

Wat is Het Experiment?

Lijm en Cultuur DelftLijm&Cultuur is een grote evenementenlocatie nabij de TU. In het naastgelegen gebouw ‘Het Experiment’ wordt lunch en diner geserveerd. Het is – tezamen met Chaos aan de Schie – één bedrijf maar de nadruk ligt wel op de evenementen. De mensen die bij het Experiment komen eten zijn voornamelijk mensen van bedrijven of bezoekers van een van de evenementen. Van de week was in Lijm&Cultuur nog het NOS-debat over het referendum.

Hoe zitten we er bij?

Lijm en Cultuur DelftHoewel de zaak er geweldig uit ziet, is het wel erg leeg. Aan twee andere tafeltjes zitten een paar mensen te lunchen, dus het is wel rustig. De locatie van Het Experiment is er op deze regenachtige dag wellicht de schuld van. In de zomer is het er drukker, dan is ook het terras met uitzicht op de Schie (‘de zon staat hier erg goed!’) geopend.
De speciale kamer met in het midden een vuurplaats vinden we geweldig. Het ziet er uit als een toffe plek om even te gaan zitten met een warme chocomel.

Wat eten we en hoe smaakt het?

Een ‘courgeit’ (ja, alle gerechten hebben zo’n ‘guitige’ naam). Dit is een broodje met geitenkaas, courgette, aubergine en tomaat. Het broodje is erg knapperig dus je gehemelte krijgt het wel te verduren. De smaken zijn erg lekker en passen goed bij elkaar. Wel mist er een beetje pit in het broodje.

Lijm en Cultuur DelftEen Ninaatje. Een broodje van Nina’s Bakery met manchego,  kikkererwten, rode kool en kruidenmayonaise. Een erg lekker volkoren pitabroodje, erg zacht. De combinatie van de manchego kaas, de rode kool en de kikkererwten was erg goed. Wel zat er erg veel rode kool op het broodje.

Hoe is de service?

Het is dus (onterecht) rustig bij Lijm & Cultuur en we zitten ook nog eens in een hoekje. Dat zorgt er voor dat we niet nog een tweede rondje drinken aangeboden krijgen. De mensen aan tafel zijn aardig.

Wat was je kwijt?

Voor twee broodjes, een koffie en een muntthee waren we 13 euro kwijt. Prima te doen.


Meer over Het Experiment ontdekken?

Het Experiment lunch

Gesloten10:00 - 17:00

Rotterdamseweg 272, Delft

Bekijk meer:lunch

adv.