Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doris bakt al 19 jaar appeltaart voor De Sjees

Aangeboden door Grandcafé De Sjees 13 maart 2017

Iedere ochtend is het dezelfde routine in huize Quack. “Ik maak het deeg, mijn man Leo schilt de appels”, vertelt de 67-jarige Doris. “De ene keer zijn het drie appeltaarten, de andere dag wel zes.”

Doris is begonnen met het bakken van appeltaarten toen Leo en zij nog eigenaar waren van Café de Oude Jan, nu zo’n 19 jaar geleden. Het recept is in die tijd maar één keer veranderd: “Aan het begin heb ik het recept voor het deeg een beetje aangepast. Verder is het recept nog steeds hetzelfde: we doen er goed veel appels in, wat noten en rozijnen.”

Het hele weekend bakken

Toen de familie Quack een paar jaar later De Sjees overnam, bakte Doris appeltaart voor beide cafés. “Dat was wel druk, hoor. Vooral in het weekend: dan stond ik soms het hele weekend te bakken.” Een paar jaar geleden hebben ze de Oude Jan verkocht. “Dat gaf wel rust.”

Bescheiden

Over de reden van het succes van de appeltaarten, is Doris bescheiden: “Mensen vinden het blijkbaar lekker: ze komen er niet voor niets voor terug. Vooral de versie met aardbeien in de zomer is populair. Het komt denk ik toch doordat we hem zelf maken.”

Met de hand

Intussen gaat het appeltaarten bakken wel rap: “In een kwartiertje heb ik vier vormen klaar. Het gaat vooral lekker snel nu ik een horecamixer heb en we een machine hebben om de appels te schillen. Vroeger deden we alles met de hand en bakten we ze ook thuis af. Nu worden ze afgebakken bij De Sjees.”

“Als ik appeltaart wil eten, moet ik ook naar De Sjees”

Is Doris de appeltaarten intussen dan niet he-le-maal zat? “Nee hoor, ik blijf dit doen tot ik niet meer kan. Overigens heb ik al een hele tijd geen appeltaart meer op. Alle appeltaarten die ik hier maak, gaan naar De Sjees. Maar goed ook, anders was ik nu tonnetje rond, haha. Als ik zelf appeltaart wil eten, moet ik naar de Sjees.”


Meer over Grandcafé De Sjees ontdekken?

Grandcafé De Sjees cafés

Gesloten09:30 - 02:00

Markt 5, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.