Yum! Dit zijn de meest bestelde gerechten van JackieO’ by Rhodos

Aangeboden door JackieO’ by Rhodos Delft 23 november 2018

Liefhebbers van Grieks eten hebben JackieO’ by Rhodos vást al meer dan eens een bezoekje gebracht. Dat is ook niet zo gek, want voor €14,95 kun je hier een compleet driegangenmenu eten! Maar welke gerechten verlaten nu het vaakst de keuken? Lakis van JackieO’ by Rhodos verklapt het.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Gebakken mosselen

De gebakken mosselen is één van de gerechten die het meest wordt besteld. Lakis vertelt hoe dat komt: “De mosselen zijn zonder schelp krokant gebakken. Hierdoor blijft de smakelijke inhoud beschermd, waardoor ze zacht van binnen en krokant van buiten zijn. We serveren ze met een citroen-olijfoliedressing en knoflook: dat geeft het geheel een frisse smaak en een Griekse touch. Geloof mij: deze mosselen zijn óók lekker als je eigenlijk niet zo’n visliefhebber bent.”

Manouri

Wie even geen zin heeft in vlees, doet er goed aan om manouri te bestellen. Ook dit gerecht verlaat de keuken héél vaak en dat is niet zonder reden. “Manouri is een gegrilde aubergine die we vullen met gebakken uitjes, tomaat, feta en basilicum. We maken het gerecht af met balsamicostroop. In combinatie met de gegrilde aubergine is dat onwijs lekker. Niet gek dat dit één van de hardlopers is, dus!”

Bekri mezze

Natuurlijk wordt een typisch Grieks gerecht als Bekri mezze ook meer dan eens besteld. Wat dit is? Lakis legt het uit: “Bekri mezze is gebakken varkenshaas met boerenworst, paprika en ui. We blussen dit af met congac en tomatensaus. We maken dit gerecht in een klein pannetje dat je ook op tafel krijgt. Zo blijven alle smaken behouden en kun je er optimaal van genieten.”  

Stifado

 

Wie houdt er nu niet van lamsvlees? Vooral als het uren heeft gestoofd… “Onze stifado is mateloos populair. We besteden veel aandacht aan dit gerecht: het gaart wel drie uur en komt hierdoor helemaal op smaak. Het vlees is ook heel erg mals. We serveren dit gerecht eenvoudig met enkel wat sjalotjes: het spreekt voor zichzelf.”

Galakto bouriko

Galakto bouriko is het meest populaire nagerecht van JackieO’ by Rhodos. Lakis legt uit waarom: “Het is één van de bekendste Griekse desserts. Galakto bouriko is een warm nagerecht van filodeeg met volle vanillecrème tussen laagjes deeg. We serveren het met een bolletje vanille-ijs, waardoor je die heerlijke combinatie van warm en koud krijgt. Echt een aanrader!”

Wil je deze gerechten zelf eens uitproberen? Reserveer dan snel! Dat kan via de onderstaande button.

JackieO’ by Rhodos Delft griekse restaurants

Nu gesloten16:00 - 22:30

Wijnhaven 11, Delft

Bekijk meer:griekse restaurants
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.