Voor als je straks op het terras zit: dit zijn de populairste drankjes in Delft

Door Ilse Zoutewelle 27 juli 2018

Waarschijnlijk heb jij – net als héél veel andere Delftenaren – deze zomer al aardig wat uurtjes doorgebracht op het terras. Maar welke drankjes worden nu het meest weggetikt? We vroegen het een aantal Delftse ondernemers. Dit zijn de drie allerpopulairste zomerdrankjes van het moment.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Alcoholvrije drankjes

oude-jan-limonade
Citroenlimonade bij Café de Oude Jan

Wat veel ondernemers opvalt, is dat alcoholvrije drankjes dit jaar heel populair zijn. “Onze huisgemaakte citroenlimonade met munt loopt enorm hard”, vertelt Jon van Café de Oude Jan. “Ook Heineken 0.0 wordt steeds vaker besteld: ik denk dat mensen bewuster hun alcoholmomenten kiezen.” Dat kan Coriene van Kobus Kuch beamen: “De citroenlimo en 0.0 bieren gaan als een jekko.” Ook bij LEF merken ze deze verandering. “Naast de zomerbieren wordt er heel veel Coca Cola zero besteld en is er veel vraag naar alcoholvrij bier”, vertelt Robbert.

Mixdrankjes

de wijnhaven gin tonic cocktails
Ook bij De Wijnhaven is de gin tonic populair Foto: @wijnhavendelft via Instagram

Maar we gaan zéker niet helemaal alcoholvrij door het leven, want ook mixdrankjes als Aperol Spriz en gin tonic worden veelvuldig besteld in Delft. “Onze Tanguerry Ten gin tonic met grapefruit, sinaasappel en fever tree tonic is één van de populairste drankjes deze zomer”, vertelt Vincent van De Sjees. Ook bij Moeke, ’t Postkantoor, Area015 en De Wijnhaven horen we dat cocktails en mixdrankjes geliefd zijn. “Vaak zien mensen zo’n zomers drankje bij iemand anders en zeggen ze: die wil ik ook!”, vertelt Ellen van ’t Postkantoor.

Witbier

Een good old witbiertje vinden wij Delftenaren ook niet te versmaden tijdens een sessie op het terras. “Het Paulaner Weissbier loopt enorm hard, harder dan andere jaren”, aldus Jon van Café de Oude Jan. Dat merkt Bryan van Moeke ook: “Het wit- en weizenbier wordt heel vaak besteld.” Bij De Sjees is het witbier van Brouwerij Noordt zelfs het meest verkochte drankje van dit seizoen. Vincent vertelt: “Dit is het beste witbier dat ik ken. Het is een heel toegankelijk biertje omdat er een klein zoetje in zit. Ik denk dat het daarom zo vaak wordt besteld.”

Zo, jij weet wat je moet bestellen dit weekend! Op welke terrassen je moet zijn? We hebben wel wat suggesties:

beestenmarkt

Dit zijn de allerfijnste terrassen volgens … jullie!

In de zon, onder de bomen, midden in de stad of juist op een verborgen plekje: terrassen vind je in ...
schoemaker plantage markt pasen in delft

Na je werk terrasje pakken? Op deze plekken zit je in de zon

De werkdag zit er op, tijd voor een welverdiend drankje! Maar bij welke cafés zit je 's middags na j...
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.