Dit zijn de beste restaurants van Delft volgens de Lekker 500

Door Ilse Zoutewelle 30 oktober 2018

De buurvrouw vindt dit, indebuurt vindt dat… Maar wat vinden de culinair recensenten van restaurantgids Lekker eigenlijk? Dinsdag werd de top 500 beste restaurants van Nederland bekendgemaakt. En ja hoor: ook drie Delftse restaurants zijn vertegenwoordigd op de lijst!

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Waag

 

proeverij de waagVolgens de recensent is De Waag een ‘aangename zaak’. Waarom? ‘Chef-kok Lennard van der Klis serveert sappig gegaard buikspek gelakt met unagi, ponzuschuim, sojabonen, mais en popcorn. Verrukkelijk van smaak.’ Ook over de andere gerechten steken ze de loftrompet af en dat bezorgt het restaurant een plekje in de gids.

De Waag restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 01:00

Markt 11, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Le Vieux Jean

Le Vieux Jean

Dit Franse restaurant staat al járen in de gids en dat is niet zonder reden. ‘De keuken van patron-cuisinier Robert-Jan Polman is uitstekend, evenals de bediening van echtgenote Désiré. Wij snoepen van panna cotta met pata negra en soep van doperwten als entreehapjes, bij een uitstekend glas door de ouders van Robert-Jan geïmporteerde santenay El Charron 2014.’ Tja, als je hier geen honger van krijgt…

Le Vieux Jean restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 14:00 |18:00 - 22:00

Heilige Geestkerkhof 3, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Les Copains

les copains

Les Copains in de Breestraat is sinds vorig jaar nieuw in de gids en houdt zijn plaatsje vrolijk vast. De recensenten zijn ontzettend in hun sas met de lekkere wijnen die er worden geserveerd. Maar ook het hoofdgerecht mag er wezen. ‘Als pièce bestellen we gegrilde tarbot met Hollandse asperges, krielaardappeltjes, aspergeschuim en lamsoren naast gebraden sukade steak met mais, rode ui, bimi, rodewijnsaus en een roseval aardappeltje. Het vlees is subliem rosé aangezet en de verrukkelijke saus is vakwerk.’ Die kunnen ze in hun zak steken!

Benieuwd naar de complete recensies van de restaurants en wil je weten welke zaken er nog meer in de gids staan? De Lekker 500 ligt nu in de winkel!

Les Copains restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Breestraat 8, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.