Dit wil je weten over de oliebollen van Bakkerij de Diamanten Ring

Aangeboden door Stadsbakkerij De Diamanten Ring 29 december 2017

Als je in de laatste week van december een kijkje neemt in de bakkerij van de Diamanten Ring, zie je héél veel bakkers die non-stop oliebollen, appelbeignets en kwarkbollen aan het maken zijn. Het lekkers gaat vervolgens nog gloeiend heet de toonbank over. Maar wat maakt ze nu zo bijzonder? Patrick en Thomas van de Diamanten Ring verklappen hun geheim.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

De oliebollen hebben heel veel vulling

Thomas aan de slag met zijn oliebollen

Een oliebol met hier en daar een krent en een rozijn: daar moet bakker Thomas níks van hebben. “Ik hou niet van die bollen met een klein beetje vulling. Onze oliebollen zitten tjokvol rozijnen en appel: dat maakt ze lekker. Ik doe er nog een vleugje citrus bij voor de frisse touch.” Nadat de oliebollen zijn gebakken, verkoopt Patrick ze samen met de medewerkers. “Je hoeft de oliebollen bij ons niet te bestellen, want we bakken ze de hele dag vers. Soms zijn ze nog zó warm als ik ze in de zakjes stop, dat ik bijna mijn vingers verbrand.”

Stadsbakkerij De Diamanten Ring bakkers

nu gesloten08:30 - 18:00

Choorstraat 9, Delft

Bekijk meer:bakkers

Er zitten geen appelschijven in de appelbeignets

Appelbeignets in de maak

Nee, bij Bakkerij de Diamanten Ring zit er véél meer in de beignets dan alleen appels. “Wij stoppen er naast stukjes appel ook rum, gele room, citroen en abrikozen in. Dit mengsel scheppen we in hoopjes op rondjes deeg en daar maken we de appelbeignets van. En o ja, wees niet bang dat het je na drie appelbeignets naar je hoofd stijgt: de alcohol is uit de rum verdampt.”

De kwarkbollen zijn zelf bedacht

De diamantjes!

Naast oliebollen met rozijnen en appel maakt de Diamanten Ring ook gewone oliebollen. “Maar dat vonden we eigenlijk een beetje saai”, vertelt Patrick. Een paar jaar geleden kreeg hij een geniaal idee: kwarkbollen! Wat dat zijn? “We voegen wat frisse, magere kwark, vanille en citrus toe aan het oliebollendeeg. Na het bakken rollen we ze nog even in de suiker: dat zijn de kwarkbollen!” En ben jij niet zo’n grote eter? Ze maken de bollen ook in het klein. “Dan heten het Diamantjes, leuk he!”

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶