Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit ‘nieuwe’ op en top Delftse biertje wil je echt eens proeven

Aangeboden door Stads-Koffyhuis Delft 3 september 2020

Saamhorigheid, gedeelde strijdlust én het optimisme van een aantal cafés en restaurants in Delft heeft er voor gezorgd dat een Delftse klassieker weer uit de tapkranen stroomt. Het bier de Delftsche Knollaert, dat voor het eerst in de 17e eeuw gebrouwen werd, is na meerdere revivals opnieuw verkrijgbaar in de stad.

De Delftsche Knollaert is een amberbier van 6.1% alcohol gekruid met paradijszaad, korianderzaad en sinaasappelschil. “Eindelijk wordt dit biertje weer gebrouwen in Delft”, vertelt Ferry van Stads-Koffyhuis trots. “Door een samenwerking met de jongens van Delftse Brouwers, De Delf, Café de Oude Jan, Delfts Brouwhuis en het Stads-Koffyhuis hebben we een heerlijk biertje gemaakt.”

Zonder etiket

“In de jaren 90 kreeg ik de eerste dozen met flesjes binnen van dit bier”, herinnert Ferry zich. “Alleen zaten er toen geen etiketten op. We moesten maandelijks naar de copy-shop fietsen om etiketten uit te printen die we met behanglijm op de flesjes plakten. Gelukkig blijft dat ons nu bespaard”, zegt hij lachend.

Foto: John Brus van de Delftse brouwers

De Delftse geschiedenis

John Brus van de Delftse brouwers vertelt: “Ik voel me als brouwer verbonden aan het indrukwekkende Delftse bierverleden. Van omstreeks 1500 tot 1650 was Delft de grootste bierstad van het land, lang voor het blauwe aardewerk zo kenmerkend werd voor de stad. Het is dan ook een eer om deze Delftse Klassieker weer op de bierkaarten te zetten!” Het is een heerlijke amberbiertje geworden. “We hebben het gekruid met onder andere paradijszaad, een specerij dat vroeger via Delfshaven en Delft geïmporteerd werd uit verre oorden.”

Waar is het bier verkrijgbaar?

Nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere biertje? Je drinkt hem dus bij de Delftse Brouwers, De Delf, Café de Oude Jan, Delfts Brouwhuis en het Stads-Koffyhuis. Sowieso is hij verkrijgbaar op fles, maar als je geluk hebt komt hij ook uit de tap. Amberbiertjes zijn perfect voor de nazomer en herfst, dus wij zouden zeggen; snel van gaan genieten!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stads-Koffyhuis Delft. Meer over Stads-Koffyhuis Delft ontdekken?

Stads-Koffyhuis Delft koffiebars

Gesloten09:00 - 19:00

Oude Delft 133, Delft

Bekijk meer:koffiebars

adv.