Dit is wat de koffie van Neef Rob zo bijzonder maakt

Aangeboden door Neef Rob 13 januari 2018

Koffie komt in heel veel verschijningsvormen: van simpel bakkie pleur tot kopje zwart goud dat je dag een stúk beter maakt. De koffie van Neef Rob valt in de laatste categorie en eigenaar Rob vertelt hoe dat komt.

“Mijn koffie komt niet van een ‘standaard’ leverancier. Ik laat de koffie zelf branden en heb alle zestien koffie blends zelf samengesteld. Deze worden vervolgens gebrand bij twee koffiebranders.”

Unieke samenstelling

De koffie van Neef Rob kom je dus nergens anders tegen. “Natuurlijk werken wij – net als ieder ander – wel met bonen uit bijvoorbeeld Colombia en Kenia. Maar de manier waarop ze worden gebrand en zijn samengesteld is uniek.”

Rob helpt je

Doordat Rob de koffie zelf heeft ontwikkeld, kan hij je ook heel goed helpen een koffie te vinden die jij lekker vindt. “Wil je zoet, bitter, espresso of lungo? Ik help je de juiste koffie te vinden. En als je het lastig vindt om te kiezen, kan je gewoon een bakje uitproberen. Ik heb vier van de zestien koffiesoorten op de molen staan en kan dus meteen een kopje voor je maken.”

Bijzondere namen

De namen van de koffiesoorten zijn trouwens best bijzonder: Neef Gerrit, broer Rik, tante An… “Dat heb ik expres gedaan”, vertelt Rob. “Wanneer je een maand geleden een Nicaragua single estate hebt gekocht, weet je die naam echt niet meer. Maar ‘broer Rik’ vergeet je niet zo snel!”

Neef Rob koffiebars

nu gesloten10:00 - 18:00

Choorstraat 34, Delft

Bekijk meer:koffiebars