Dit is waarom de taarten van De Wijnhaven zo lekker zijn

Aangeboden door De Wijnhaven 6 maart 2018

Wanneer je wel eens koffie hebt gedronken bij De Wijnhaven, weet je het: ze hebben hier héél lekker gebak. En dat is niet zo gek ook, want Robin en Marije bakken én bedenken de taarten helemaal zelf. Robin: “Ik maak een taart net zo vaak tot hij perfect is.”

taarten de wijnhaven
Stroopwafeltaart

Je kunt bij De Wijnhaven altijd kiezen uit vier of vijf verschillende taarten. Hoe Robin aan haar inspiratie komt? “Soms zie ik een ingrediënt liggen in de supermarkt en denk ik: daar ga ik een taart mee maken! Op die manier heb ik bijvoorbeeld eens lychee kwarktaart gemaakt. Maar soms zie ik ook gewoon iets op tv wat ik namaak.”

Yellow velvet

Wanneer het idee geboren is, is het daarna oefenen, oefenen, oefenen. “Ik maak een taart meestal een keer of tien, daarna heb ik een goed recept. Zo heb ik eens een yellow velvet cake gemaakt in de zomer. Dit is een knalgele taart met een vulling van passievrucht. Die taart wordt snel droog, dus ik heb het recept zo aangepast dat hij smeuïg blijft.”

taarten de wijnhavenWitte chocoladecheesecake

Naast al die wisselende taarten zijn er natuurlijk ook een paar klassiekers die niet snel van de kaart zullen verdwijnen. “De appeltaart en witte chocolade cheesecake blijven altijd op het menu staan. Vooral de cheesecake is super populair: hier zit een enorme hoeveelheid witte chocolade en slagroom in. De structuur van deze taart is perfect.”

Welke taarten kunnen we binnenkort eten bij De Wijnhaven? “Dat weten we nog niet. Er zijn een paar gegadigden, maar het definitieve besluit moeten we nog nemen!”

De Wijnhaven cafés

Nu open11:00 - 01:00

Wijnhaven 22, Delft

Bekijk meer:cafés