De chocolade van Quetzal is superbijzonder en dit is waarom

Aangeboden door Quetzal Delft 25 december 2018

Wie wel eens een warme chocolademelk, brownie of iets anders bij Quetzal heeft gegeten, weet: de chocolade bij deze zaak is goddelijk. Maar hoe komt het toch dat het hier zo ontzettend lekker is? We gingen op onderzoek uit.

We vragen het na bij Valentijn, eigenaar van Quetzal en tevens een echte chocoladekenner. Hij verklapt wat het geheim van de chocolade is. “We hebben bij Quetzal twee soorten chocolade. De chocolade die we smelten en gebruiken voor onze warme chocolademelk, chocoladefondue en meer. Daarnaast verkopen we ook losse repen chocolade die je mee naar huis kunt nemen. De gesmolten is premium Belgische chocolade en is vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en bewaarmiddelen. Dat proef je terug! Daarnaast is de chocolade UTZ-gecertificeerd. Dit betekent dat de cacao afkomstig is van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Ze gebruiken bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en laten arbeiders onder goede omstandigheden werken. Dat zorgt voor een nóg beter gevoel als je de chocolade eet!”

Eerlijke chocolade

Voor de echte chocoladeliefhebbers (en wie is dat niet) heeft Quetzal dus ook repen die je mee naar huis kunt nemen. Dit is écht bijzondere chocolade, weet Valentijn. “Wij geloven in eerlijke handel en zijn tegen onrechtvaardigheid. Dat is precies waar de makers van het chocolademerk Blanxart, Hoja Verde en Madécasse voor staan. Het meeste geld van de repen gaat terug naar boeren zodat ze weer kunnen investeren in een nieuwe oogst.” Daarnaast is deze chocolade vooral héél erg lekker. “Het is hele pure chocolade: we hebben zelfs een reep van 100 procent cacao. Daarnaast hebben we ook varianten met minder cacao. Veel mensen komen speciaal terug voor deze repen en dat snap ik maar al te goed!” Wil je deze repen ook eens uitproberen? Ga dan even langs bij Quetzal!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Quetzal Delft. Meer over Quetzal Delft ontdekken?

Quetzal Delft koffiebars

Nu gesloten10:00 - 18:00

Voorstraat 4, Delft

Bekijk meer:koffiebars

adv.