5 x voor deze producten wil je speciaal naar Verkade & Jacques

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 7 februari 2019

Dat Verkade & Jacques heerlijke kaas, vleeswaren en wijn heeft, hoeven we jou waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar wist je dat ze ook zelf producten hebben ontwikkeld? Die wil je zéker eens uitproberen. We vertellen welke dat zijn. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Delfts Goud kaas

Het zou goed kunnen dat je de  de Delfts Goud kaas zonder het te weten al eens geproefd hebt. Hij wordt bij verschillende Delftse cafés en restaurants geserveerd als borrelhap. “We hebben twee varianten Delfts goud: oud en extra aged”, vertelt Nellie van Verkade & Jacques. “De oude kaas is minimaal 12 maanden gerijpt, de extra aged minimaal 16 maanden. Van deze kazen maken we ook kaaskoekjes. Bij elkaar is het een heerlijke borrelplank!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Verkade & Jacques Delft. Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft kaaswinkels

Vandaag gesloten

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

Vijgenconfiture

Met een goede confiture maakt dat stukje kaas nog beter. De vijgenconfiture van Verkade & Jacques wordt in eigen keuken bereid. “We laten de vijgen rijpen in port. Vervolgens snijden we het fijn en komt het in potjes in onze winkel te staan.” De compote is vooral lekker bij de Delfts Goud Kaas: “Die kaas is vrij pittig. De vijgencompote geeft hem een heerlijk zoete tegenhanger.” Maar kaas is niet het enige waarmee je het kunt combineren: “De confiture is ook heerlijk bij paté of zelfs chocolade.”

Rode wijn

Wil je de show stelen met een echt lekkere wijn? Neem dan de L’oro Rosso wijn van Verkade & Jacques mee naar huis. “Deze wijn wordt speciaal voor ons gemaakt”, vertelt Nellie. “Hij heeft aroma’s van kersen met gedroogd fruit, krenten en is iets kruidig. Hij is soepel rond, rijp, zacht en vol. De wijn wordt gemaakt in Italië en daardoor heerlijk in combinatie met pasta of Italiaanse kaas.”

Vijgen dadelazijn

De vijgen dadelazijn is speciaal voor Verkade & Jacques gemaakt. “Hij is gebaseerd op balsamicoazijn en daar is dadel- en vijgensap aan toegevoegd. Het is dus een puur product, zonder aroma’s.” Nu horen we je denken: wat moet ik met een azijn? Nellie heeft wel wat tips: “Hij is heerlijk bij een salade met rucola, tomaat en geitenkaas of – daar heb je ‘m weer – onze Delfts Goud kaas. Maar de azijn is verrassend genoeg ook heerlijk bij aardbeien of door de chocolademousse.” Nog meer inspiratie nodig? In de winkel vind je kaartjes met leuke recepten erop.

Combineren maar!

Het leuke aan al deze producten is dat ze los van elkaar superlekker zijn, maar dat ze met elkaar nóg lekkerder zijn. Zet de wijn samen met de kaas, azijn, confiture en kaaskoekjes op tafel en je hebt een heerlijke borrel. “We hebben de producten ook bij elkaar als pakket. Een onwijs leuk cadeau!”

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.