Deze 5 zomerbieren wil je de volgende keer bestellen op het terras

Aangeboden door Belgisch biercafé Bélvedère 31 juli 2018

Zit je weer eens op het terras en heb je zo’n beetje de hele kaart al uitgespeeld? Of wil je gewoon eens iets anders uitproberen? In dat geval doe je er goed aan om te verkassen naar het terras van Belgisch Biercafé Belvedere, want hier worden behoorlijk wat bijzondere en lekkere zomerbiertjes geschonken. Bierkenner en barman Eric tipt vijf biertjes die je deze zomer écht eens moet uitproberen.

1. Maneblusser Wit 5,4%

“Dit is echt een lekker fris witbiertje. Met een alcoholpercentage van 5,4 % is het een ideale dorstlesser die het goed doet op een warme dag.”

2. Arthur’s Legacy – The Boy from IPA.Nema 8%

“The Boy from IPA.Nema is een limited edition en wij zijn één van de weinige cafés die het schenkt. Omdat het een IPA is, is het een hoppig en fruitig biertje. In de naam zit trouwens een leuke woordspeling: Ipanema is één van de bekendste stranden van Rio de Janeiro.”

3. Biercocktail Mojito Kriek

“We zijn een biercafé en dus vonden we het tijd voor een biercocktail! Hij is gemaakt van muntsiroop, limoensap, veel ijs, wat Lindemans Kriek en verse munt en limoen. Vooral de combinatie van kersen, munt en limoen is top. Echt een aanrader!”

4. Malheur Dry Five 5,2%

“Dit bier is een kruising tussen een blondspeciaalbier en een witbier. Het wordt maar eens per jaar gebrouwen, dus nú is de tijd om dit bier te bestellen! Het biertje heeft een fruitige, droge smaak en is extra lekker op een zonnige dag.”

5. Run Through a field of Wheat WIPA 6% – Bucketlist serie nr 1

“Ook dit is een limited edition. Run Through a field of Wheat WIPA maakt deel uit van een serie waarbij brouwers hun nieuwe ideetjes uittesten. Ik vind deze erg geslaagd: hij is een tikje bitter maar toch ook fruitig. Het leukste aan dit bier is dat het een IPA is, maar wél wit van kleur. Normaliter zijn IPA’s lichtrood, dus dat is bijzonder!”

Belgisch biercafé Bélvedère cafés

Nu gesloten11:00 - 01:00

Beestenmarkt 8, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.