Deze 5 superlekkere cocktails maak je gewoon thuis

Aangeboden door Wine & More by Arjan 1 juni 2018

Heb je binnenkort een barbecue in de planning staan of wil je gewoon een vakantiegevoel in eigen achtertuin? Pak dan je cocktailshaker erbij en maak een lekkere cocktail! Arjan van Wine & More tipt vijf cocktails die je thuis kunt maken. En de ingrediënten? Die koop je gewoon bij Wine & More by Arjan!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Collins

Foto: Wikimedia Commons

“De collins cocktail is een klassieke longdrink die traditioneel gemaakt wordt met jenever. Hij heeft een lekkere, vrij neutrale smaak met een fris vleugje citroen.” Zo maak je de collins:

Ingrediënten:

    • 60 ml jenever
    • 30 ml citroensap
    • 15 ml suikersiroop monin
    • 60 ml bruiswater
    • ijs

Zo maak je het:

Schenk de jenever, het citroensap en de suikerstroop in een shaker. Vul de shaker tot aan de rand met ijsblokjes en shake hard. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en zeef de cocktail in het glas. Vul aan met bruiswater en garneer met een citroenpartje.

Wine & More by Arjan slijterijen

nu gesloten12:00 - 18:00

Choorstraat 38

Bekijk meer:slijterijen

Moscow Mule

Foto: Wikimedia Commons

“De Moscow mule komt oorspronkelijk uit de serie Mad Men. Het is een sophisticated cocktail op basis van vodka, ginger beer, limoen en munt met een lekkere frisse smaak. Ze worden vaak geserveerd in een soort koperen mok, maar je kunt hem ook maken in een gezellige weckpot.

Ingrediënten: 

      • Vodka (1 deel = 30 ml)
      • Ginger beer (2,5 deel)
      • Limoensap (halve limoen)
      • Angostura bitters
      • Garnering: munt (1 takje)

Zo maak je het: 

>De Moscow Mule maak je als een mojito. Gebruik een kop of weckpot gevuld met ijs. Pers hierin het sap van een halve limoen. Voeg één deel vodka (meer mag ook) en vul hem tot de rand af met ginger beer. Daarna kun je nog een paar drupels angostura bitters toevoegen, maar dat hoeft niet. Tot slot even roeren en garneren met een takje munt en/of limoenpartje.

Daiquiri

cocktail
Foto: Valters Krontals

“De daiquiri is een absolute klassieker. Het drankje ziet er stijlvol en elegant uit, maar doet denken aan het rantsoen van Britse zeelui in de Caraïben dat bestond uit rum, water, limoenen en suiker. Naarmate je een cocktail vaker maakt, ga je de cocktail steeds beter afstemmen op je smaak. Tip: wees bij deze cocktail niet te zuinig met suiker. Anders wordt hij te zuur!”

Ingrediënten:

      • Witte rum (1,5 deel = 30 ml)
      • Suikersiroop (2 eetlepels)
      • Geperste limoenen (1,5 stuks)

Zo maak je het: 

Voor een vol glas pers je 1,5 limoenen als basis. Voeg 1,5 deel rum en 2 el suikersiroop toe in een shaker met ijs. Shake kort en krachtig en giet zonder het ijs in een Margarita glas of Martini glas. Garneer met een limoenschijfje. Wil je een frozen daiquiri maken? Voeg dan voor het blenden twee glazen crushed ice toe en blend dit tot je een granité achtige massa krijgt. Schenk dit vervolgens in je cocktailglas.

Whiskey Sour

“De whiskey sour wordt al sinds 1862 (!) gemaakt. Een echte klassieker, dus. Heb je trouwens geen angosura bitter in huis of doe je liever geen ei in je cocktail? Laat dat dan achterwege. En mocht hij toch iets te sterk zijn voor je, kun je het glas afvullen met een scheutje bruiswater.”

Foto: Wikimedia Commons

Ingrediënten: 

      • Whiskey (1,5 deel)
      • Suikersiroop (2 lepels)
      • Citroensap (sap van halve citroen)
      • Eiwit
      • Optioneel: angostura bitters (2 druppeltjes)
      • Cocktailkers

Zo maak je het: 

Gebruik een shaker met crushed ijs voor het beste resultaat. Begin met suikersiroop en 1 deel  (= 30 ml) versgeperste citroensap. Voeg daar het eiwit van een ei toe en 1,5 deel van je favoriete whiskey. Shake stevig en schenk uit in je cocktail glas. Garneer ‘m klassiek met een cocktailkers en eventueel citroen.

Bloody Mary

cocktail
Foto: David Ashleydale via Flickr

“De bloody mary is de moeder van alle hartige cocktails. Doordat hij pittig, hartig en opwekkend is, is het dé perfecte cocktail tegen katers. Deze cocktail is dus ideaal voor the day after!”

Ingrediënten:

      • 60 ml vodka
      • 90 ml tomatensap
      • 10 ml citroensap
      • 5 druppels worcestershire sauce
      • 3 druppels tabasco
      • 2 snufjes zwarte peper
      • 1 snufje zout

Zo maak je het: 

Schenk alle ingrediënten in het kleine deel van je shaker. Vul het grote deel van de shaker met ijsblokken. Zet hier de julep strainer (het zeefje) op. Giet nu de ingrediënten van het kleine deel over in het grote deel met de blokken ijs. Giet het vanuit daar weer terug in de kleine shaker en houd daarbij de ijsblokken tegen met de julep strainer. Giet de bloody mary zo ongeveer zes keer over. Dit heet rollen of throwen. Schenk en zeef vervolgens de bloody mary in een met ijsblokken gevuld longdrink glas.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?
Deze Partnerbijdrage wordt je aangeboden door Wine & More by Arjan en staat los van de redactionele berichten binnen het indebuurt-platform.

Lees mee en reageer!

Reactie