Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Delft Serveert’ denkt aan gezinnen Voedselbank

Door Jantine van den Hoven 13 september 2016

Bijzondere gerechten, mooie wijnen en goede muziek. Voor veel mensen is Delft Serveert een leuk evenement om naar toe te gaan, maar voor nog veel meer mensen is dit niet weggelegd. Het is simpelweg te duur. 

Organisator De Burgemeesters besloot daarom om dit jaar een sociaal tintje te geven aan ‘Delft Serveert’, dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 23, 24 en 25 september. Op het foodfestival komen collectebussen te staan. Ook worden er etentjes weggegeven aan gezinnen die aangesloten zijn bij de Voedselbank.

Koekenbakkers

De mensen van de Voedselbank kunnen nog iets verwachten, want het team van de Burgemeesters gaat na Delft Serveert nog even door met hard werken. Bij Banketbakkerij Stoffer gaan ze namelijk een dag aan de slag om tweeduizend koeken te maken. Dit zal dan een extraatje worden in het pakket van de Voedselbank van die week.

Dag en nacht

In Delft krijgen ongeveer 480 gezinnen hulp van de Voedselbank. “We willen echt iets speciaals doen voor deze mensen. Al moeten we er dag en nacht voor bakken”, zegt Susan Blanken van de Burgemeesters.

adv.