Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Kurk viert Sinterklaas met een bijzondere ‘Culinaire Maandag’

Aangeboden door Eet- en Proeflokaal de Kurk 30 november 2016

De maandagavond is traditiegetrouw niet de meest voor de hand liggende avond voor een bijzonder evenement. Maar toch gebeurt er elke eerste maandag van de maand iets bijzonders in Delft. In Eet- en Proeflokaal de Kurk in de Kromstraat vindt dan namelijk de Culinaire Maandag plaats. De keuken van de Kurk staat garant voor afwisselende, smaakvolle gerechten, waarbij de seizoenen u de mooiste versproducten bieden. De kaart veranderd daarom elke maand, maar op Culinaire Maandag wordt er extra uitgepakt met een speciaal 5-gangenmenu.

Tien jaar Culinaire Maandag

De Culinaire Maandag in de Kurk bestaat nu ruim 10 jaar! Het is een avond waarop de Kurk zich kan laten zien van haar beste kant: met een fantastisch 5-gangenmenu en vakkundig uitgezochte wijnen!

de-kurk-culinaire-maandag-2Culinaire Maandag is geboren uit de behoefte van de gast aan ‘meer’. Regelmatig werd er door de keuken al een verrassingsmenu gekookt en geëxperimenteerd. Anderzijds was er ook vanuit de Kurk de capaciteit en de wil om dit te doen. Daarnaast is er van oudsher een zeer goede en intense samenwerking met wijnkelders Van Dorp. Regelmatig vinden er proeverijen plaats in de kelders. Tijdens die proeverijen komen er genoeg ideeën boven en Culinaire Maandag heeft zeker ook hier ontstaansgeschiedenis.

De wijn-spijs combinatie is van groot belang voor de kwaliteit en de continuïteit van de Culinaire Maandag. Elke maand wordt er dan ook voorafgaand aan de Culinaire Maandag geproefd en gecombineerd om de gasten optimaal te laten genieten.

Bijzondere editie van Culinaire Maandag

Deze december-editie is niet alleen de laatste Culinaire Maandag van 2016, maar ook de laatste editie in het restaurant in huidige staat. Volgende maand zal de Kurk beginnen aan een uitgebreide verbouwing en uitbreiding van het café gedeelte. Het restaurant krijgt een open keuken aangrenzend aan de binnentuin. Het café krijgt een volledig nieuwe uitstraling en vormt naast een extra eetruimte óók een nieuw kroegconcept; de cafégasten mogen zelf aan de slag met de snackmuur, drankautomaat en kiezen hun eigen muziek! Vanaf medio januari kunt u genieten in het vernieuwde restaurant en vanaf februari is ook de nieuwe kroeg gereed.

Het 5-ganger diner van de Culinaire maandag kost 34,50. Het bijpassende wijnarrangement kost 21,50. Reserveren wordt geadviseerd.

Voor meer informatie en het menu van 5 december kun je terecht op de website.


Meer over Eet- en Proeflokaal de Kurk ontdekken?

Eet- en Proeflokaal de Kurk restaurants en horeca

Gesloten16:30 - 03:00

Kromstraat 20, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.