Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo wordt de bananensoes van Holtkamp gemaakt: ‘We halen elke dag verse melk’

Aangeboden door Bakkersstudio [W]eten 30 april 2019

Je zou door alle brownies, red velvets en carrot cakes bijna vergeten dat er ook ouderwets lekkere Hollandse taartjes bestaan. De bananensoes van Bakkerij Holtkamp is gelukkig nog steeds één van de populairste gebakjes. Hoe dat komt? “De combinatie van banketbakkersroom, slagroom en banaan is geweldig.” 

Bakker Jeroen vertelt hoe hij dit lekkere gebakje maakt: “Het begint bij het maken van soezenbeslag. Het is een heel puur recept met alleen boter, bloem en ei”, vertelt Jeroen. Als de soes is gebakken, wordt de banketbakkersroom gemaakt. “Die maken we van melk uit de regio. Elke dag rijden we naar een boerderij vlakbij Vlaardingen en halen we twee emmers verse melk. Dat is waarom onze room zo lekker is: deze melk heeft een hoger vetpercentage dan volle melk en is nog niet gepasteuriseerd. Wij koken hem uiteraard wel door. Maar doordat hij nog niet is behandeld, verbrandt de melk minder snel.”

Minder suiker

Als de room is gemaakt, wordt de soes gevuld met pudding, slagroom en banaan. “Daar bovenop komt bananenfondant en dan is de bananensoes klaar om naar de winkel te gaan.” Zoals je leest, gebruikt Holtkamp alleen pure ingrediënten. “Daarnaast zijn we geminderd met de hoeveelheid suiker: dat merk je toch niet en het is net wat beter voor je.”

bakkersstudio holtkamp
Joanne en Jeroen in de bakkersstudio

Hier koop je de bananensoes

De bananensoes is te koop in één van de winkels van Bakkerij Holtkamp in Delft, Den Hoorn, Vlaardingen, Schipluiden of Rijswijk. Wil je genieten van je bananensoes met een goede kop koffie ernaast? Ga dan even langs bij Bakkersstudio [w]eten van Holtkamp in Den Hoorn. Hier kun je sinds vorig jaar heerlijk lunchen, borrelen én koffie drinken met gebak van Holtkamp ernaast. “Het is een fijne plek geworden waar we onze gasten echt persoonlijke aandacht geven”, vertelt bakkersvrouw Joanne. “Dat wordt gewaardeerd, samen met het feit dat onze producten gewoon goed zijn. Verder komt voorleesjuf tante Es regelmatig langs om mooie verhalen te vertellen. Kom dus zeker een keer buurten!”

Probeer de bananensoes nu met korting

Het is trouwens een aanrader om dat één dezer dagen te doen, want tot en met 12 mei kun je de bananensoes (opnieuw) uitproberen met korting! Voor maar €4,- krijg je zo’n lekkere soes én een cappuccino of Americano. Hmm!


Meer over Bakkersstudio [W]eten ontdekken?

Bakkersstudio [W]eten koffiebars

Vandaag gesloten

Dijkshoornseweg 37a, Den Hoorn

Bekijk meer:koffiebars

adv.